Deze week: Toen er nog geen mobieltjes waren.

Alle niet te missen van deze week op een rijtje.

Wat een feest! De Top 3 van de Week is er weer. Zelf nadenken hoeft vanaf nu niet meer want dat doe ik voor je. Scheelt weer een hoop energie. De eerste tip die ik jullie wil meegeven is Phone Booth uit 2002, die vrijdag om 20:30 op RTL 5 is te zien. Het was de tijd dat het nog erg hot was om Colin Farrell in je film te hebben, en ook in Phone Booth speelt hij de hoofdrol. Het resultaat mag er zijn. Regisseur Joel Schumacher weet de spanning erin te houden, zelfs als bijna de hele film in dezelfde telefooncel plaatsvindt. Bibberen op de vierkante meter!

Mijn tweede aanrader van deze week is Atarnarjuat – The Fast Runner. Ik heb er al eens over geschreven, maar voor diegene die hem nog niet gezien heeft, bij deze een kleine herinnering om je tv zaterdag om 00:15 op Nederland 2 af te stemmen. Atanarjuat kan heel hard rennen, zoals de titel al verraadt. En dat talent heeft hij nodig want er wordt hard weggerend voor de rivaliserende Inuit-stam. Aan zinloos bloot heb ik een hekel, maar voor Atanarjuat maak ik graag een uitzondering.

En dan de laaste tip voor deze week. Voor de horrorliefhebbers komt zondag om tien over tien The Thing (1982) van zelfgekroonde horrorkoning John Carpenter op Veronica. Een groep Amerikaanse wetenschappers doet onderzoek op Antartica, maar door een onvoorziene mutatie van een van de sledehonden blijkt de trip geen doorslaand succes. Dus nodig nooit een hond uit op een feestje, want de sfeer wordt gegarandeerd verziekt.

Lees ook:Spanning op de vierkante meter
Lees ook:Beklemmende spanning in Phone Booth.
Lees ook:Filmagenda zaterdag 2 februari
Lees ook:Deze week: Eskimo rent zich rot.
Lees ook:Deze week: Veteranen laten van zich horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.