Deze week: Eskimo rent zich rot.

Alle niet te missen films van deze week op een rijtje.

De interessante films van deze week zullen helaas pas tegen het weekend aan te zien zijn. Daarvoor zullen we het moeten doen met B-films en eindeloos herhaalde producten, maar dat maakt filmoptv.blog.nl niets uit, want hier wordt alles besproken. De meest opvallende film van deze week wordt vrijdag door Canvas uitgezonden. De Engelse titel is The Fast Runner Atanarjuat (2001). De hele film draait om een Inuit-gemeenschap, eskimo's weet je wel, die door duivelse krachten uiteen gedreven wordt. De lengte van de film en de trage manier van vertellen kan voor sommigen een reden betekenen om af te haken. Mijn tip: doe het niet. De beelden zijn prachtig en het verhaal is speciaal. Ik had, op Seabert na, nog nooit een film over eskimo's gezien, dus…grijp die kans. En wie wil er nou geen naakte lelijke inuit over het ijs zien rennen?

 

Een groot contrast met de tweede film: Desperado (1995), die zaterdag op RTL5 is te zien. Eigenlijk is het origineel, El Mariachi, ook geregisseerd door Robert Rodriguez beter omdat in die film met beperkte financiele middelen een prima resultaat is bereikt, maar ook Desperado is lekker kijkvoer. Mede door latino-schoonheid Salma Hayek uiteraard, oh ja, even voor de vrouwen, ook Antonio Banderas is op zijn best te bewonderen.

De laatste tip is net als Atanarjuat geen heel toegankelijke film. Het is King Kong, maar niet de versie van Peter Jackson, maar het origineel uit 1932. Zwart-wit, ooooh. Ja, zonder kleuren, eng he. ZDF durft de film dan ook pas om 1:20 op zondag uit te zenden. Toch is het leuk om te zien hoe zonder de special effects van tegenwoordig, een verhaal als King Kong prima verteld kon worden.

Lees ook:Atanarjuat blijft rennen, maar ligt steeds achter.
Lees ook:Arnie herrijst als Terminator 2
Lees ook:Deze week: Toen er nog geen mobieltjes waren.
Lees ook:Goede Arnie redt de wereld in Terminator 2.
Lees ook:Filmagenda vrijdag 7 maart

2 reacties op “Deze week: Eskimo rent zich rot.

  1. Laura

    Jammer dat de topper van de week weer wordt uitgezonden als ik moet werken. En Joost, hoezo lelijke eskimo? Geef nou maar toe dat je jaloers bent op die langharige, gespierde, woest aantrekkelijke eskimo die het niet koud heeft in die barre weersomstandigheden!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Joost van Tilburg

    Atarnajuat is een held. Want hoewel ik een mooier en gespierder lichaam heb dat een jarenlange Spartaanse training heeft ondergaan, moet ik toegeven dat ik niet goed gedei op ijsvlakten. Mijn tenen worden dan koud en daar houd ik niet van.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.