Categorie: "Kinderfilm"

Jumanji: A game for those who seek to find

Jumanji//A game for those who seek to find//a way to leave their world behind//You roll the dice to move your token//doubles get another turn//The first player to reach the end wins// Wat een magische zin voor een magisch spel genaamd Jumanji. Dit bordspel is niet zoals het eeuwenoude Mens-Erger-Je-Niet-en, saai en voorspelbaar, maar meeslepend en vooral heel levendig. In de film Jumanji (1995), met onder anderen Robin Williams en Kirsten Dunst, zien we de hele jungle voorbijkomen in de huiskamer van broertje en zusje Judy en Peter, die het spel in een onbezonnen bui zijn gaan spelen. Het doel is uiteraard om het eindvakje te halen, maar elke worp levert een nieuwe verrassing op. Jumanji is een vrolijke film die vooral de wat jongere kijkers zal entertainen. Het geld is duidelijk op gegaan aan de special effects, maar die zijn er prima uit. Robin Williams speelt zoals vaker op een overtuigende manier het kleine jongetje in volwassen lichaam. Jumanji komt om 18:30 op Veronica.

Harry Potter ontdekt een kamer vol geheimpjes

Harry Potter is nooit een groot favoriet van me geweest. Vanwege persoonlijke omstandigheden wordt ik regelmatig gedwongen met in de  wereld van van Zweinstein te begeven, maar helaas, niet mijn ding. Dat kan, is niet erg, geen man overboord, als andere mensen ergens plezier aan beleven ben ik ook al gelukkig. In de tweede Harry Potter-film, Harry Potter and The Chamber of Secrets (2002), zit de
hoofdpersoon in het tweede jaar van Zweinstein. De elf Dobby duikt op
uit het niets om Harry te waarschuwen niet meer naar Tovenaarsschool
Hogwarts te gaan. Maar Harry zou Harry niet zijn, als hij niet toch zou
gaan. Dan gebeuren er rare dingen. Zoals je kunt lezen, is ook de
tweede film een positief realistisch werk geworden. Net 5 zendt
Harry Potter and The Chamber of Secrets om 20:30 uit.

Wie is het haantje in het kippenhok?

Ik heb groot resp ect voor makers van stop-motion films. Het is mij een groot raadsel hoe ze het geduld kunnen opbrengen om ten eerste al die karakters te kleien, of op een andere manier te creeren, om vervolgens beeldje voor beeldje elke beweging vast te leggen. Als ze dat dan ook nog goed doen, neem ik daar mijn spreekwoordelijke petje voor af. Sterker nog, daar neem ik mijn petje heel diep voor af! De Aardman Studios staan al jaren eenzaam aan de top als het om stop-motion gaat. Met Wallace & Gromit maakte de studio furore. Maar dan komt dat slechte geld weer om de hoek kijken. Dreamworks was een contract met Aardman aangegaan voor vijf films. Chicken Run (2000) werd gemaakt, Wallace & Grommit in The Curse of the Were-Rabbit (2005) werd gemaakt, en na de derde, Flushed Away (2006) werd de stekker eruit getrokken. De laatste films brachten te weinig geld in het laatje en dus was het niet nodig om samen verder te gaan. Doodzonde, en ik hoop dat de Aardman Studios een andere geldschieter kan vinden, want hun films zijn van een ongekende klasse. De korte Wallace & Grommit-filmpjes lieten eveneens zien dat de makers over een fantastisch Engels gevoel voor humor beschikken, iets wat in animatiefilms van Disney of Dreamworks nog wel eens wordt gemist. Vanavond om 18:40 op BBC1 is Chicken Run, hun eerste full-length film, te zien. Het is grappig, mooi, ontroerend…het leven in anderhalf uur, zeg maar.

Olsen Twin geeft (eindelijk) toe niet te kunnen acteren

Eindelijk is het hoge woord eruit. Ik heb het nooit, uit angst voor represailles van Olsen-Twins-fans, durven schrijven. Maar nu ze het zelf toegeven, kan ik het alleen maar beamen. Op CinemaBlend.com is te lezen dat een van de twee, Mary-Kate, eindelijk heeft besloten om het hoge woord eruit te gooien. Ze vertelde: ,,Als je naar onze carriere kijkt, vanaf 21 jaar geleden tot nu, ging het erom een specifiek publiek te entertainen. Het ging niet om acteren. Het ging erom andere mensen plezier te brengen en kinderen aan het lachen te maken.'' De olijke tweeling is pure entertainment, en dat is uiteraard ook een talent. Alleen niet het soort talent waarmee je in een film moet gaan spelen. Goed, het hele interview met Entertainment Weekly is hier te lezen. Vanmiddag kunnen we allemaal samen controleren of ze kunnen acteren, want dan is de tweeling in When in Rome (2002) te zien.

Daniel Radcliffe voorspelt dood Harry Potter

De hele internetcommunity stond afgelopen weekend op zijn kop. Daniel Radcliffe, Harry Potter himself, heeft namelijk aangekondigd dat Harry Potter wel eens dood zou kunnen gaan in het laatste boek. Tijdens een interview in Amerika zei hij: ,,Ik denk dat ik dood zou kunnen gaan in het laatste boek. Dat is gewoon wat ík denk. Ik denk het, maar ik heb totaal geen idee; ik heb geen inside informatie ofzo.” Dit staat te lezen op Telegraph.co.uk. Een dag later zei Radcliffe nogmaals tegen de pers dat het zijn idee was, en dat dat einde niet vaststaat. Toch gaf schrijfster JK Rowling op zaterdag al aan dat het zevende boek, Harry Potter and the Deadly Hallows, een griezelig einde heeft waarin veel karakters zullen sterven. Deze week gaat de film Harry Potter and the Order of the Phoenix in premiere, maar SBS6 maakt je vanavond alvast lekker met de eerste film, Harry Potter and the Philosopher’s Stone.

Les Triplettes de Belleville eert le Tour de France

In het kader van de vandaag in Londen gestarte Tour de France zendt Eén vandaag Les Triplettes de Belleville uit. Deze animatiefilm uit 2003 won onder meer een César en werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Animatie. Iedereen die óf van wielrennen houdt óf van animatie moet deze film zeker gaan bekijken. De (retro) tekenstijl is erg grappig en origineel, veel gesproken wordt er niet waardoor al het vertellende werk aan de animatiebeelden wordt overgelaten. Het verhaal gaat over een lange, slungelige jongen die zich verveelt, totdat hij een racefiets krijgt. Hij blijkt talent te hebben en de volgende stap is deelname aan het heilige der heilige van het wielrennen: le Tour de France. Maar de maffia is hem ook op het spoor gekomen. Zij kidnappen hem om hem de hele dag te laten fietsen. Zijn goede oma komt hem redden. Les Triplettes de Belleville  is erg leuk om zo laat op de avond eens te kijken. De film komt om 0:10 op Eén.

Leraar laat bootleg Shrek 3 aan klas zien

Tijd voor licht vermaak. Dat moet een leraar in New York ook hebben gedacht toen hij Shrek 3 liet zien aan zijn leerlingen van de 5th grade. Shrek 3? Maar die draait toch nog in de bioscoop? Inderdaad, maar de goede man had de hand weten te leggen op een bootleg. ,,A friend hooked me up with it,'' was zijn uitleg. Een van zijn leerlingen, een 10-jarig meisje, is dat thuis gaan vertellen en nu maakt haar vader stampei. Hij had net aan zijn dochtertje uitgelegd wat 'intellectual property' is, en nu verpest een of andere leraar zijn wijze les. En Amerika zou Amerika niet zijn, als niet iedereen zich ermee ging bemoeien. Dit alles staat te lezen op de website van Fox News. Of de leraar een grote fout maakte met het tonen van Shrek 3 interesseert met niet zoveel, maar dat hij überhaupt deze film tijdens zijn lessen laat zien. Ongelooflijk. Het eerste deel van Shrek, die hij gewoon legaal had kunnen vertonen, is vanavond te zien.

Shrek’s Prince Charming deed het alleen voor het geld

Rupert Everett nam de baan van de stem van Prince Charming in de drie Shrek films alleen aan voor het geld. Zo staat te lezen op de website pr-inside.com. Everett geeft toe dat hij niet echt te spreken was over de drie animatiefilms van Dreamworks, maar hij kon de gigantische paycheck niet weerstaan. ,,Ik zie Shrek als een gouden handdruk in een carrière. Er is niets verkeerd aan dit baantje. Je doet niet erg veel,'' vertelt Everett. Ok, ik verwacht niet dat iedere acteur een film maakt omdat het zijn hobby is, maar om zo uit te spreken dat je het alleen voor het geld deed, vind ik een beetje oneerbiedig naar de makers van de film toe. Vanavond is de geldbeluste Prince Charming te horen in Shrek 2 (2004).

Antonio Banderas trots op zijn Spaanse roots in Shrek 3

Over een kleine maand gaat Shrek 3 in premiere en daarom is de publiciteitsmachine van deze blockbuster alweer hard 'an die Arbeit'. Antonio Banderas vertelde kort geleden dat hij zeer vereerd is dat zijn stem wordt gebruikt voor de animatiefilm, en dan vooral omdat Engels niet zijn moedertaal is. Hij doet de stem van Puss in Boots, een soort van gelaarsde kat. De 46-jarige filmster gaf toe zich gevleid te hebben gevoeld toen de producers van Shrek 3 besloten dat zijn Spaanse accent ideaal was voor de rol. ,,Het feit dat ik in dit land aankwam zonder ook maar een woord Engels te spreken en dat ze me jaren later bellen, alleen maar voor mijn stem, maakt me trots,'' vertelt Banderas. En hij houdt waarschijnlijk van kinderrtjes, want vanavond is Banderas te zien in de kinderfilm Spy Kids (2001).

Duitse Harry Potter-fans opgelet.

Fans van Harry Potter, even opletten, want vanavond komt de kleine tovenaar weer op tv, al is het op de Duitser. Maar, zelfs met een overdub zal Harry er goed uitzien. Op RTL wordt namelijk Harry Potter und der Stein der Weisen uitgezonden. In goed Nederlands is dat HP and the Philosopher's Stone. Het was de eerste film van kleine Harry, en meteen een grote hype.