Deze week: Veteranen laten van zich horen

Alle niet te missen films van deze week op een rijtje.

Op veler verzoek heb ik besloten om er maar weer eens een 'Deze week' in te gooien. Mijn eerste tip voor deze week is Straw Dogs (1971), op vrijdag te zien. De regisseur van deze thriller is Sam Peckinpah, de man die ook wel bekend staat om het extreme geweld dat in zijn films te zien is. In Straw Dogs, met onder andere Dustin Hoffman, is dat niet anders. Wanneer je de beelden ziet lopen soms de rillingen over je rug. Hoffman is top, zoals hij dat vaker was in zijn jongere jaren dan in zijn nieuwere films.

Mijn tweed tip voor deze week is Blood and Wine (1996). Sommige films hebben alleen een goede acteur nodig om alles op z'n plek te zetten. Blood and Wine heeft Jack Nicholson. Deze veteraan zou zelfs anderhalf uur in een clownspak kunnen rondlopen terwijl hij chocoladevla eet en nóg een film interessant kunnen maken. In Blood and Wine speelt hij een omlaaggevallen wijnhandelaar, die hoognodig geld nodig heeft.

En op zondag komt er een echte klassieker op Veronica. Superman, de enige echte Christopher Reeve, God hebbe zijn ziel, komt dan op in zijn strakke pakje je beeldbuis vullen. Uiteraard zijn de special effects niet van het niveau zoals we ze nu gewend zijn, soms zijn ze zelfs lachwekkend, maar Superman is wel een symphatiek verfilming van een superheld. 

Lees ook:De gewelddadige beklemming in Straw Dogs
Lees ook:Deze week: uitgesproken gewelddadig
Lees ook:Deze week: Toen er nog geen mobieltjes waren.
Lees ook:Trees Lounge laat Buscemi zien hoe hij is.
Lees ook:Deze week: het gewicht van onze ziel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.