Deze week: uitgesproken gewelddadig

Alle niet te missen films van deze week op een rijtje.

Je onmisbare gids door filmland is weer terug, maar het was niet gemakkelijk deze week. Leuk filmaanbod voor een vakantieweek. Het geweld barst morgen al los met twee films van de Coen Brothers. Eerst is op België 2 O Brother, Where Art Thou? (2000) te zien, en daarna kun je op RTL 7 genieten van het betere Fargo (1996). Vooral deze laatste film is door de winterlandschappen een sfeervolle zwarte komedie geworden. En in beide films zitten die verschrikkelijk leuke karakters die de Coen broertjes altijd weer uit de hoge hoed weten te toveren.

Op vrijdag is op Nederland 2 het ingrijpende 21 Grams (2003) te zien. De Mexicaanse regisseur Alejandro González Inárittu werd eerder bekend met Amores Perros (2000), maar met 21 Grams brak hij echt door in Hollywood. De 21 gram verwijzen naar het gewicht dat iemand verliest op het moment van overlijden. Is het de ziel die uit het dode lichaam vertrekt?

De laatste tip voor deze week is Reservoir Dogs (1992), een film die iedereen vast al eens heeft gezien, maar die de moeite van het nog een keer bekijken elke keer weer terugbetaalt. Reservoir Dogs was vernieuwend toen de film uitkwam en kende vele opvolgers zoals Robert Rodriguez en beïnvloedde films als Fight Club en Natural Born Killers. De carrieres van een aantal van de acteurs die in de film te zien zijn, is na deze cultklassieker uit het dal getrokken. 

Lees ook:Deze week: het gewicht van onze ziel.
Lees ook:Deze week: You’re entering a world of pain!
Lees ook:Deze week: Veteranen laten van zich horen
Lees ook:Deze week: lieve Forrest en een stel lelijke viezeriken
Lees ook:Deze week: I love the smell of napalm in the morning!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.