The Law of Jack Bauer

Dit is een van de beste berichten die ik de laatste tijd heb gelezen. Op Above the Law staat namelijk dat de Georgetown University Law Center lessen in de tv-serie 24 gaan aanbieden. College in de wet van Jack Bauer, kan het nog beter! In de lesbeschrijving staat het volgende te lezen: ,,Agent Bauer is willing to do what has to be done
when faced with the threat of kidnappings, assassinations, nuclear
detonations, and bioterrorism on U.S. soil – despite traitors in his
family, his unit, and the White House; partisan politics; sleeper
cells; and hidden agendas.''
En: ,,This course provides a detailed
understanding of a very wide-range of U.S. domestic and international
legal issues concerning counterterrorism in the context of the
utilitarian and sometimes desperate responses to terrorism raised by
the plot of 24.''
Fantastisch, net iets voor mij. Ik kan me trouwens wel voorstellen waar het op uitdraait: Jack neemt het niet zo nauw met de wet. Vanavond is Jack Bauer, eeuh Kiefer Sutherland, nog in zijn hoedanigheid als filmacteur te zien in The Right Temptation (2000).

En daarin is Jack niet te zien als CTU-officer, maar als detective. Dat lijkt niet veel van elkaar te verschillen, maar Jack is iets onorthodoxer. Privé-detective Derian McCall houdt zich namelijk slechts bezig met kleine zaakjes, in plaats van de wereld te redden. Hij krijgt de opdracht om een de man van cliënte te betrappen op ontrouw. Als dat niet lukt, krijgt hij een wel erg bizarre eis om dan haar man zelf maar te verleiden. Jack Bauer die een man verleidt?!? Het moet niet veel gekker worden.

The Right Temptation is om 00:50 te zien op BBC1

Lees ook:Kiefer Sutherland nog minstens twee seizoenen in 24
Lees ook:Kiefer Sutherland is de ideale boef
Lees ook:Jeff Bridges probeert Jack Bauer te spelen
Lees ook:Spanning op de vierkante meter
Lees ook:Beklemmende spanning in Phone Booth.

2 reacties op “The Law of Jack Bauer

  1. Normaal

    Zozo, dus jij computer-nerdje denkt wel ff iets te kunnen en te durven wat fictief personage Jack Bauer doet? Die serie is hartstikke ziek vanuit een entertainment-perspectief en mensen als jij die er zo enthousiast door worden, zorgen ervoor dat deze vormen van moord, marteling en geweld als stoer worden gezien terwijl het hele verhaal juist onduidelijkheid en slaafse gehoorzaamheid propagandeerd.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Joost

    Nou, jij lijkt me perfect voor het college The Law of 24. Ik, in de hoedanigheid van computernerdje, denk idd niet dat ik kan wat Jack Bauer doet. Daar is hij te stoer voor. De mens wordt al eeuwen geentertained met geweld. Zolang je het verschil tussen fictie en realiteit ziet, zie ik het probleem niet. Dus als je even verder gaat het met het verdoemen van de rest van de wereld, kijk ik nog even een aflevering 24.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.