Lachen, gieren en brullen?

Met de films van de Farrelly broers is het net zoals met Geert Wilders, Robert Jensen en Patty Brard. Sommige mensen houden ervan, anderen kunnen er wel van kotsen. Van hun geniale hand zijn films als Kingpin, There's Something About Mary en Dumb & Dumber, vanavond om half negen te zien op Veronica. De afkeer voor Farrelly-zielenroerselen komt vaak door de grote hoeveelheden lichaamssappen die over het scherm heen rollen.

 

Of er iets verkeerd is gegaan in hun jeugd, of juist verder op het pad des levens, is niet helemaal duidelijk. Maar poep, plas, sperma en het eerder genoemde kots nemen een belangrijke rol in de familie Farrelly in.

Hun eerste succes was Dumb and Dumber, waarin Jeff Daniels en Jim Carrey twee totale debielen spelen die afreizen naar het ski-oord Aspen om een koffer met geld terug te geven aan de rechtmatige eigenaar. Duidelijk werd dat een groot liefhebber van Fassbinder of Pasolini de films beter links kon laten liggen. Hun carriere ging verder met totaal nutteloze, mongoloide, maar daarom vaak toch hilarische films als Kingpin en There's Something About Mary, waarvan de spermascene al een klassieker is.

Kijk en geniet vanavond van Dumb and Dumber, maar bedenk wel: veel stommer kan het niet worden.

 

Lees ook:Dumb & Dumber blies nieuw leven in de slapstick.
Lees ook:Bowlen met een knipoog in Kingpin
Lees ook:Dikke mensen belachelijk maken in Shallow Hall.
Lees ook:Watch out for the Beverly Hills Ninja!
Lees ook:Gortdroog, die humor in Airplane!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.