Dikke mensen belachelijk maken in Shallow Hall.

De films van de broertjes Bobby en Peter Farrelly hebben nooit uitgeblonken in sterke dialogen, een goed verhaal of uitmuntend acteerwerk. Daarom brengen hun films, onder andere Dumb & Dumber, Kingpin en There's Something About Mary, zulke verschillende reactie's los. Je houdt ervan of je haat ze. De simpele poep- en plashumor kan inderdaad niet iedereen bekoren. Shallow Hal (2001)is weer typisch zo'n Farrelly-filmpje.

 

Hoewel de film twee grote namen herbergt, Gwyneth Paltrow en Jack Black, is dat niet aan de kwaliteit aan te zien. Het verhaal is dan ook van een zodanig niveau dat het niet meer te redden valt. Een ambitieus persoon (Jack Black) stelt hoge eisen aan zijn  vrouwen. Wanneer hij opeens in aanraking komt met een goeroe, ziet hij alleen nog maar het innerlijk en niet meer het uiterlijk. Daardoor kan hij verliefd worden op Rosemary, de een 150 kilo schoon aan de haak weegt. Maar, zal deze liefde stand kunnen houden? Wat een vraag. Ja, tuurlijk. Want hypocriet zijn de broertjes ook nog. Eerst anderhalf uur grappen maken over dikke mensen, en dan ook nog een moraal aan de film meegeven dat dat niet goed is. Kijk, grappen maken over mensen vind ik ok, ik ben de laatste om daar een bezwaar tegen aan te tekenen. Maar wees dan wel eerlijk, en accepteer je politiek incorrecte gedachtegoed.

Shallow Hall komt om 20:30 op RTL 5.

Lees ook:Jack Black doceert Rock aan de School of Rock.
Lees ook:Jack Black excuseert zich voor wanproduct Envy.
Lees ook:Geen rekenen of taal aan The School of Rock
Lees ook:Puberaal vermaak in Orange County.
Lees ook:Filmagenda woensdag 9 januari

2 reacties op “Dikke mensen belachelijk maken in Shallow Hall.

  1. hENK

    Zelf een beetje gezet? Niet echt een heel grappige film, maar die dikkegrappen waren best leuk. Daarnaast bevat de film helemaal geen poep en pies humor. EN vertel dan ook wat er mankeert aan het moraal. Blijkbaar niet zon goede recensent.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Joost

    @hENK:

    Mijn lichaam is mijn tempel, zoals dat hoort, maar toch vind ik het niveau van Shallow Hall zo ontzettend laag dat ik er geen positief woord voor over kan hebben. Wat er mankeert aan het moraal kun je in het stuk over de film lezen, Henk, eerst je oogjes goed open doen en dan pas je mondje. Afgesproken?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.