Tweemaal Franka Potente.

Franka Potente, de naam alleen al staat me aan. Op het eerste gezicht zei de actrice me niets, maar na een beetje Google-en bleek ik meer van haar te weten dan ikzelf had gedacht. Niet verwonderlijk, er zit nog zoveel in me dat er nog uit moet komen. Potente, nog een keer: wat een fantastische naam, werd op slag wereldberoemd in Duitsland met haar rol van Lola in Lola Rennt uit 1998. Het was het knalrode haar dat het 'm deed. Kappers bij onze Oosterburen draaiden overuren om alle kapsels in die kleur te krijgen.

 

Met dezelfde regisseur als van haar doorbraak Lola Rennt, Tom Tykwer, maakte ze nog Der Krieger und Die Kaiserin (2000). Lange tijd waren de twee geliefden van elkaar, maar zoals dat gaat met de liefde, kwam ook aan die romance een eind in 2002. Potente verkast naar Hollywood om daar wereldfaam te vergaren. Ze speelde daar niet in de minste films, wat ze zelf erg waardeerde. Blow (2001), Storytelling (2001), The Bourne Identity (2002) en The Bourne Supremacy (2004) waren enkele productie's waaraan ze meewerkte. Nu is ze weer terug in Duitsland om daar aan wat Dietsch cultuurgoed te werken.

Vanavond is Franka Potente te zien in maar liefst twee films. Om 20:30 komt op RTL5 The Bourne Supremacy. En om 00:05 is Potente op Nederland 2 te zien in Der Krieger und Die Kaiserin.

Lees ook:In The Bourne Supremacy doet Jason het opnieuw
Lees ook:Kieslowski voert je mee naar zijn Heaven.
Lees ook:Filmagenda zondag 18 mei
Lees ook:Ostalgische gevoelens.
Lees ook:Deze week: Spaans drama en simpele Hollywood-actie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.