In The Bourne Supremacy doet Jason het opnieuw

Over drie maanden gaat de derde, en ik geloof ook laatste, Bourne-film in premiere. Hoogste tijd om ons geheugen over het leven van hoofdpersoon Jason Bourne op te frissen. Dus, Jason Bourne is een karakter dat ontsprongen is uit het brein van Robert Ludlum in 1980. Bourne's echte naam is David Webb. In de films blijkt dat hij werkt voor de CIA. Na een missie wordt hij midden in de Middellandse Zee wakker, en hij weet totaal niet wie hij is. Wel spreekt hij vloeiend Frans, Duits, Engels, Italiaans, Russisch én Nederlands. Vanavond is Jason Bourne te zien in het tweede deel: The Bourne Supremacy (2004).

Zelf vond ik het eerste deel sterker, mede omdat het dan nog een totaal nieuw concept is. The Bourne Supremacy is meer een actiefilm, dan een film waarin alle puzzelstukjes op een gegeven moment in elkaar vallen, iets wat de eerste film wel had. Jason Bourne (Matt Damon) leeft een rustig leventje in Goa. Hij is met pensioen en wil dat graag zo houden. Maar door een aantal vervelende Russen is Bourne gedwongen zijn oude baantje als sluipschutter weer op te pakken.

The Bourne Supremacy komt om 20:00 op RTL4. 

Lees ook:Matt Damon neemt het op voor Afrika
Lees ook:Deze week: Spaans drama en simpele Hollywood-actie
Lees ook:Tweemaal Franka Potente.
Lees ook:Terugblik: woensdagavond is heilig.
Lees ook:Filmagenda zondag 18 mei

Eén reactie op “In The Bourne Supremacy doet Jason het opnieuw

  1. Hans

    Wat deel 1 ook beter maakt is de spanning tussen de mens Jason en de vechtrobot Jason en natuurlijk de rol van Franka Potente.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.