Deze week: Spaans drama en simpele Hollywood-actie

Alle niet te missen films van deze week op een rijtje.

Jullie hebben er even op moeten wachten, maar deze week is jullie onmisbare gids door de getto van filmland er weer met drie uiterst  correcte filmtips. Mijn eerste suggestie is Hable Con Ella (2002), het Oscarwinnende drama van Pedro Almodóvar, op vrijdag te zien. De nadruk bij deze film ligt, zoals bij zoveel Spaanse films, op het woord drama. Maar zoals het een meester als Almodóvar betaamt is het drama op hoog niveau, zodat het nooit goedkope emotie wordt.

Mijn tweede tip voor deze week moet A.I.: Artificial Intelligence (2001) zijn, op zaterdag te zien op Nederland 3. Ik weet dat niet iedereen onder de indruk is van deze sf-film, maar een project waarbij twee van de beste regisseurs ooit aan een film werken moet je een keer gezien hebben. Stanley Kubrick heeft het eerste deel voor zijn rekening genomen, waarin een donker mensbeeld wordt getoond. Het tweede deel van A.I. is door Steven Spielberg geregisseerd, waardoor het allemaal iets losser wordt.

En dan nu (tromgeroffel), de laatste tip (hoera's en handgeklap)…The Bourne Supremacy (2004). Dit vervolg van The Bourne Identity, op zondag te zien, gaat verder waar het eerste deel eindigde. Jason Bourne moet, na een korte maar verdiende pensioensinvulling op het eiland Goa, de wapens wederom opnemen. De mensen die verantwoordelijk zíjn voor de dood van zijn geliefde zullen namelijk boeten. Je hoort het al, simpele actie, maar wel vermakelijk. 

Lees ook:In The Bourne Supremacy doet Jason het opnieuw
Lees ook:Terugblik: woensdagavond is heilig.
Lees ook:Deze week: lieve Forrest en een stel lelijke viezeriken
Lees ook:Matt Damon neemt het op voor Afrika
Lees ook:On Thin Ice is waargebeurd. Echt waar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.