Hollywoods nieuwe King of Green: Leo DiCaprio

Een nieuwe messiah is opgestaan uit de droomfabriek van deze wereld. Leonardo DiCaprio heeft zijn missie gevonden: het verbeteren van de wereld. Komende vrijdag gaat de documentaire The 11th Hour in premiere. Een film de geproduceerd is door DiCaprio en waarin we 90 minuten lang te horen krijgen hoe we de aarde kunnen healen. ,,Het zou gemakkelijk zijn geweest om een film over doemscenario's te maken, maar mensen moeten de bioscoop verlaten met het gevoel dat ze verantwoordelijk zijn en de simpele keuze maken om ook actief te zijn in deze beweging,'' aldus Leo, die ook de voice-over voor zijn rekening nam. Goed van DiCaprio dat hij bezig is met onze toekomst, maar ik vind dat we nu met elkaar moeten afspreken dat dit echt de laatste celebrity, na Al Gore, Bono, Madonna, Oprah Winfrey, enz., die de wereld mag verbeteren. Vanavond is deze goedzak te zien in What's Eating Gilbert Grape? (1993).

Daarin zet DiCaprio een goede rol neer als geestelijk gehandicapte. Iets wat in principe niet lastig is, omdat zulke vertolkingen als vanzelfsprekend sympathiek worden gevonden. Net als veel films van de Zweedse regisseur Lasse Hallström. Chocolat, The Cider House Rules, en ook Gilbert Grape zijn goede speelfilms, met een flink gevoel voor dramatiek, maar nooit heb ik het idee naar iets aparts te kijken. Het verhaal gaat over, hoe kan het ook anders, Gilbert Grape (Johnny Depp). Hij moet het hele gezin Grape onderhouden en opvoeden, omdat moederlief al zeven jaar aan de tv gekluisterd zit en het huis niet uit wil komen. Dit als gevolg van de zelfmoord van haar man. Voor Grape is het een moeilijke taak, die nog lastiger wordt als een nieuwe vrouw (Juliette Lewis) in hun dorp komt wonen.

What's Eating Gilbert Grape? komt om 20:50 op Canvas

Lees ook:Filmagenda maandag 22 januari
Lees ook:Van ABBA naar Chocolat
Lees ook:Catch Me If You Can: leuk.
Lees ook:Charlize Theron aangeklaagd voor dragen verkeerd horloge
Lees ook:Puzzelen op niveau met Matchstick Men.

3 reacties op “Hollywoods nieuwe King of Green: Leo DiCaprio

  1. Hopperdepop

    Onzin. De ‘earth-preserving movement’ is nog niet eens op kruipsnelheid. Er moeten juist méér celebs voor het milieu opkomen. Liefst jongerenidolen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Joost

    De vraag is alleen of jongeren op deze manier nog wel te bereiken zijn. Meer betekent niet per definitie beter. Na An Inconvenient Truth werden we, tot vervelens toe, doodgegooid met global warming. De vraag is of als je daarmee doorgaat, mensen ineens wel bewust gaan worden waar ze mee bezig zijn, of dat ze het juist allemaal wel geloven.

      /   Beantwoorden  / 
  3. jjhdebruin

    Ik was meer onder de indruk van The Great Global Warming Swindle, over hoeveel geld er word gemaakt met deze opwarmings hoax. Natuurlijk kunnen we best een heel stuk slimmer omgaan met onze reserves, maar om het met leugens en bangmakerij te willen dwingen gaat wel erg ver.

    Ik vind Dicaprio trouwens wel een goede acteur met een goeie kop. Denk dat we daar nog veel van gaan horen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.