Christian Bale is nu een groot jongetje.

Kindsterretjes hebben het niet gemakkelijk. Je bent elf, hebt een paar miljoen dollar op je rekening staan en dan moet je ook nog eens 'jezelf blijven'. Britney Spears is dat niet gelukt en kijk, die loopt nu met twee zeurende koters en een verpest leven rond. Christian Bale speelde op 13-jarige leeftijd het kleine jongetje in Empire of the Sun (1987), een film van Steven Spielberg. En, eventjes waren we hem uit het oog verloren, maar Bale bewijst dat hij meer is dan een kindsterretje. Maar hij doet dat voor zichzelf, niet voor een ander.

 

De rol waarmee Bale zijn nieuwe identiteit aan de wereld toonde was met Patrick Bateman, de hoofdpersoon in American Psycho (2000). Weg het idee van het onschuldige en lieve kindje. Moorden, verkrachten en vernederen is wat Bateman deed in deze absurde film. 1 letter minder en Bale wordt van Bateman Batman. In Batman Begins (2005) laat Bale op fascinerende wijze zien hoe de superheld aan zijn drijfveer is gekomen om goed te doen in deze verrotte wereld. Met The Machinist (2004) oogste Bale lof. Zijn tengere figuur was angstaanjagend om naar te kijken, maar de acteur wist de grotemensen-wereld van zijn kwaliteiten te overtuigen.

Vanavond is Christian Bale om 20:30 te zien op Net 5 in Captain Corelli's Mandolin (2001). Captain Corelli (Nicolas Cage) moet kiezen tussen het vaderland en de liefde. Voor mij zou die keuze gemakkelijk zijn. Alles voor volk en vaderland!

Lees ook:Christian Bale zou moorden om zijn dochter blij te houden.
Lees ook:TBC en Salmonella bedreigen Batman
Lees ook:Deze week: een van de vele psycho’s uit Amerika.
Lees ook:Tim Burton wil Marilyn Manson: The Movie
Lees ook:Een vergeten sf-pareltje: Equilibrium.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.