Deze week: een van de vele psycho’s uit Amerika.

Alle niet te missen films van deze week (=dit weekend) op een rijtje.

Een beetje laat, maar toch nog een aantal tips van mijn kant om het weekend mee door te komen. Om te beginnen met morgen, want dan is het tijd voor de psycho Patrick Bateman. De man die zichzelf ontzettend lekker vindt en de rest van de wereld niet begrijpt, maakt zijn slachtoffers koud op de meest lugubere manieren. We hebben trouwens geluk dat niet alle stukken uit het boek van Bret Easton Ellis zijn verfilmd, want op papier is het nog stukken erger. Christian Bale is groots in deze film.

Op zaterdag is Y Tu mamá también (2001). De film is een van de grootste hits uit de geschiedenis van de Mexicaanse cinema, en we weten allemaal wat een groots verleden die heeft. Y Tu Mamá También is een roadmovie die sympathiek, ontroerend en puur is. Een echte aanrader!

De laatste tip van deze week zal niet bij iedereen in de smaak vallen. Op zondag zendt Veronica Mad Max 2: The Road Warrior (1981) uit. Mad Max is de rol waar Mel Gibson een mooie bos haar aan heeft overgehouden, dus daar mogen we de film wel dankbaar voor zijn. In de futuristische, post-apocalyptische wereld van Mad Max 2 is benzine een schaars goedje. Degene die het bezit is mobiel en kan overleven. Een gemeenschap bezit veel van het spul en moet dat beschermen.

Lees ook:Deze week: Kippetjes willen weg.
Lees ook:Deze week: Jerry Springer is terug!
Lees ook:Deze week: buitenaardse wezens en piraten.
Lees ook:Deze week: Aapjes kijken.
Lees ook:Deze week: het gewicht van onze ziel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.