Treed naar voren: Danielle Steel.

We worden overspoeld met Danielle Steel. De gehele programmering van RTL4 draait om haar, maar vooral om de op haar boeken gebaseerde films. Hoe ik dat weet? Nou, voor elke film staat 'Danielle Steel's..'. Ik heb schrijvers meegemaakt die minder geil zijn op hun eigen naam, op Harry Mulisch na, maar dat spreekt voor zich. Philip K. Dick schreef tientallen science-fiction boeken waar later films van werden gemaakt, maar staat er ook maar een keer zijn naam voor: Philip K. Dick's Blade Runner, Philip K. Dick's Minority Report. Inderdaad, het staat een beetje arrogant, dus wie denkt die Danielle Steel wel niet dat ze is?

 

Danielle Steel komt uit New York. En sinds Sex & The City weet iedereen wat New Yorkse vrouwen graag doen: onafhankelijk zijn, maar ondertussen liefde en een stevige schouder om op te huilen verlangen. Precies, ik heb het in de gaten. Danielle Steel gebruikt die kennis in haar boeken. Een goede verstaander heeft maar een half woord nodig, dus we weten inmiddels voor wie deze boeken zijn en waarover ze gaan. Vrouwen en liefde, een onscheidbaar koppel en tevens een onuitputtelijke inspiratiebron. Haar boeken dragen titels als His Bright Light, The Wedding, The House on Hope Street en Heartbeat. En wat doet het goed naast de liefde. Kinderen, ze heeft er zelf negen weten uit te poepen, waarvan er een zelfmoord heeft gepleegd. Allemaal inspiratie, allemaal inspiratie.

RTL 4 zendt deze ochtend en middag maar liefst twee Danielle Steel films uit: Danielle Steel's Vanished (1995) om 12:35 en Danielle Steel's Full Circle (1996) om 14:20. Treur niet als je ze gemist hebt, waarschijnlijk worden er deze week nog zes andere Danielle Steel's films uitgezonden.

Lees ook:De rechtbank als middelpunt in Runaway Jury.
Lees ook:John Carpenter en zijn edele naam
Lees ook:Horrorkoning Carpenter zit er warmpjes bij.
Lees ook:Dick Tracy pakt die dekselse boeven aan.
Lees ook:Tweemaal Franka Potente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.