Deze week: Spielberg versus Kubrick.

Alle niet te missen films van deze week op een rijtje.

Daar zijn ze weer! Drie onmisbare tips om de week mee door te komen. Aanrader nummer 1 is Artficial Intelligence (2001), een interessante film die zaterdag te zien is. Deze science-fiction film is gemaakt door twee topregisseurs, Stanley Kubrick en Steven Spielberg. Halverwege het filmproces stierf Kubrick, waardoor Spielberg A.I. moest afmaken. Het is duidelijk te zien welk deel van de film door welke regisseur is gemaakt. Spielberg voor de familie, Kubrick voor het donkere gedeelte.

 

De tweede top-tip is een ouwetje, een zwart-witje. Der Blaue Engel (1930) komt zondag op de Duitser. De film is een klassieker geregisseerd door Josef von Sternberg, die later de butler in Sunset Boulevard zou spelen. De grote ster is Marlene Dietrich, die werkelijk alles uit de kast haalt. Even een videobansje laten meelopen en je hebt weer iets te vertellen aan de bar van de buurtkroeg.

Als laatste wil ik Pleasantville (1998) aanraden. Het, die donderdag wordt uitgezonden op de BBC1, heeft een grappig uitgangspunt dat een leuke film oplevert. Twee jongeren komen in een comedyserie uit de jaren '50 terecht. Daar zetten ze de boel op de kop. Het spel dat met kleur en zwart-wit wordt gespeeld levert de film een gewilde vermelding in deze rubriek op.

Lees ook:Het laatste kunstje van Kubrick
Lees ook:A.I. is een ode aan Stanley Kubrick.
Lees ook:Deze week: Kubrick is niet van de buis te slaan.
Lees ook:Deze week: Spaans drama en simpele Hollywood-actie
Lees ook:Terugblik: de maandag scoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.