Sly: we zullen je missen.

Afgelopen maand maakte Sylvester Stallone bekend dat hij stopt met acteren. De 60-jarige actieheld houdt het na de opnames voor Rambo IV: In the Serpent's Eye voor gezien. En zonder enige vorm van ironie durf ik te stellen dat dat jammer is. Sly heeft veel kritiek te verduren gehad. Zijn acteerwerk was niet altijd even sterk, voor emotie's hoefde je bij meneer niet aan te kloppen. Maar toch ga ik hem missen, die lobbes. Want voor een lekker robbertje vechten kon je Stallone wakker maken. Zo was ie dan ook wel weer.

 

De sleet kwam erin aan het eind van zijn carriere, maar het is hem vergeven. Films als D-Tox, Get Carter en Driven waren gewoon niet nodig geweest. Maar aan de andere kant heeft hij toch wel een aantal klassieke actiefilms op zijn conto staan. Rocky was zijn doorbraak, maar ook Deathrace 2000, Rambo, en Cannonball zijn ware cultklassiekers geworden. Juist het gebrek aan acteerkwaliteiten maken deze films een lust om naar te kijken. Een van mijn favoriete Sly's is F.I.S.T. (1977), die hij vlak na zijn grote succes Rocky maakt. De titel verraadt het al, dit is geen romantische komedie. Sly laat deze keer niet met zich sollen als vakbondsleider. Waar in Nederland vakbondsleiders nette meneertjes zijn die 'een gesprek willen aangaan', pakt Sly dat heel anders aan.

F.I.S.T. (vergeet de puntjes niet) wordt vannacht om 00:20 uitgezonden op de ARD. Sylvester Stallone nagesynchroniseerd: beter kan het niet worden. 

Lees ook:Sylvester Stallone beschrijft de gruwelen in Myanmar
Lees ook:John Rambo zet Afganistan op stelten.
Lees ook:Stallone: ”95 procent van de tijd hebben vrouwen gelijk”
Lees ook:Sylvester Stallone: ,,Ik ben Hugh Grant in het lichaam van een bruut”
Lees ook:Matt Damon dankt carriere aan Sylvester Stallone

2 reacties op “Sly: we zullen je missen.

  1. Jilles

    Ik dacht dat er nog een Rocky VI zou komen. Of is die al opgenomen?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Joost

    Er komt nog 1 Rocky-film met de toepasselijke titel Rocky Balboa en dus nog een Rambo.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.