Onhippe Hugh Jackman toch weer hip.

Hipheid komt en gaat als de seizoenen in jaar. Naast een mooie metafoor is die stelling de waarheid en niets dan de waarheid. Vraag het maar eens na aan Emilio Estevez, Charlie Sheen en Britney Spears. Na de zeven vette jaren, komen de zeven magere, zo gaat dat in het leven. Hugh Jackman zat vast in dezelfde cyclus. De acteur die doorbrak met de rol van Wolverine in X-Men (2000) was een tijdlang in allerlei films te zien. Hugh was 'in'. Hij speelde in KAte & Leopold, Van Helsing, X-Men 2, en Swordfish. Toen raakte zijn hipheid in verval. Een Hugh-overkill was ongetreden en hij werd niet meer op het bioscoopscherm gezien. Maar daar is verandering in aan het komen.

 

Hugh heeft het goede spoor weer te pakken. Opeens zagen de studiobazen iets in de Australische acteur. Zijn 'echte' comeback, naast X-Men: The Last Stand, werd gemaakt in Scoop, de nieuwe van Woody Allen die nu in de bios te zien is. Maar de komende tijd is Hugh in meer films te zien. Zo speelt hij de hoofdrol in The Fountain, de nieuwe van Darren Aronofsky (Pi, Requiem for a Dream). En daarna zal hij ook het belangrijkste karakter op zich nemen in The Prestige, de nieuwe van Christopher Nolan (Memento, Insomnia, Following). Drie keer Hugh in een hoofdrol in korte tijd. De geschiedenis herhaalt zich. Zal er deze keer geen moeheid aan Hugh optreden? Zal hij wel weer werk vinden na een succesvolle terugkeer in filmland? Daar kan ik maar 1 antwoord op geven: de tijd zal het leren. Maar eerlijk gezegd denk ik dat Hugh Jackman zijn rentree wel iets minder uitbundig had mogen vieren.

Hugh Jackman is vanavond om 20:30 te bewonderen op RTL5 in Van Helsing (2004). Daarin gaat hij in het land van Dracula de strijd met dat boefje aan. Zet 'm op, Hugh! Geef 'm van een jetje!

Lees ook:Warhol levert Hugh Grant $24 miljoen op!
Lees ook:Hugh Grant wil serieus genomen worden
Lees ook:X-Men veroveren de wereld.
Lees ook:Het liefdesleven van Hugh Grant is net als zijn films. Bagger.
Lees ook:Bond, on Your service Majesty, You’re secret service!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.