The Skulls twee valt niet mee.

Weinig sequels kunnen het niveau van de eerste film evenaren of zelfs verbeteren. Even een kleine inventarisatie. Terminator 2 was beter dan het eerste deel. Mede door Edward Furlong, het jongetje, maar natuurlijk vooral doordat Arnie de goeie speelt. The Silence of the Lambs, als sequel op het lowbudget Red Dragon, was uiteraard een toppertje, zoals we dat zo mooi kunnen zich in Amsterdam. Nog eentje dan, The Godfather deel 2 is het beste van de trilogie omdat verleden en heden geniaal in elkaar vervlochten zijn. Maar er zijn nog veel meer verschrikkelijke vervolgen op succesvolle films.

 

Je rijst je armen in de lucht en schreeuwt 'waarom?' Waarom is het nodig om een vervolg te maken op een succesvolle film. Is het nodig om de mensen geld uit de zakken te kloppen met een wanprodukt. Blijkbaar wel ja. De sequels van Rocky kennen we allemaal en ze mogen niet eens de voeten van het eerste deel kussen. Horrorfilms hebben vaak zo ontzettend veel delen omdat er een vaste schare fans is, die die troep toch wel kopen. Halloween, A Nightmare on Elm Street, Scream, noem maar op. Stuk voor stuk staat er met koeienletters een dollarteken op getekend. Walgelijk, maar dat is onze huidige kapitalistische wereld waarin we leven. Daarom: stemt allen Nieuwe Communistische Partij Nederland.

Vanavond is ook weer zo'n triest vervolg te zien. Om 20:30 zendt Veronica The Skulls 2 (2002). Geen enkele bekende naam uit het eerste deel doet mee, wat meestal een teken aan de wand is.

Lees ook:Sorry Jack…Chucky’s back!
Lees ook:Halloween: origineel is anders.
Lees ook:Police Academy 6 zet de dramatiek voort.
Lees ook:Jennifer Aniston maakt de foto perfect
Lees ook:Boete Mission Impossible 3 voor terroristische dreiging.

2 reacties op “The Skulls twee valt niet mee.

  1. Jilles

    De sequels van Rocky zijn hartstikke goed! Rocky III, waarin B.A. Baracus opeens Clubber Lang heet, is geweldig. Rocky IV is mijn favoriet, dan slaat die grote Rus Apollo dood en neemt Rocky wraak. Rocky II en V zijn stom.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Antoine

    Ik vind Rocky V juist het leukst. Zijn zoontje neemt de spreekwoordelijke scepter van hem over. Apollo heeft een snor, iets dat niet meer kan in deze tijd, Jilles.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.