Halloween: origineel is anders.

De Kelten wisten wel wat feestvieren was. Masker op en met een kaarsje door de straat lopen vonden zij nou eenmaal leuk. Dat wij aan dat gedrag Halloween over hebben genomen, maakt die Kelten dan weer niets uit. Zo waren die jongens nou eenmaal. Ook televisie-bepalend Nederland heeft de commerciële feestdag ontdekt. Doodgegooid worden we met horrerfilms en thrillers deze dagen. De meest originele titel, en onthoudt hem want dit is eens en nooit meer, is toch wel Halloween (1978). Hoe komen ze erop! Wat een gevoel voor timing!

 

De Halloween-films draaien alle honderd-en-tien om dezelfde hoofdpersoon, Michael Myers. Wie de films gaat kijken en niet weet wie ik bedoel, hij is die jongen met het witte ijshockeymasker die met een groot mes achter iedereen aanrent. Niet echt opvallend, maar als je goed kijkt herken je hem heus wel. Maar welke geniale acteur speelde deze gevoelige rol? Wie is de jongeman achter het masker? De originele Michael werd gespeeld door ene Tony Moran. Hij was de enge man in het eerste deel. Voor het spelen in Halloween 1 kreeg hij maar liefst 25 dollar. Tony Moran schijnt er een mooie spijkerbroek voor te hebben gekocht. Deel twee was een prooi voor Dick Warlock, leuk voor hem. Daarna werd het stokje overgenomen door George P. Wilbur. Hij was 'het' in het vierde en zesde deel. (De acteur die Michael Myers in deel drie speelde wilde niet met naam in dit stukje worden genoemd.) Heel vreemd, maar daarna heeft George nooit meer een rol in een film gespeeld.

Vanavond zijn maar liefst twee omroepen op het idee gekomen om Halloween uit te zenden. Veronica trapt af met Halloween 666: Curse of Michael Myers (1995) om 22:55. Daarna zendt BBC1 om 00:45 Halloween uit.

Lees ook:Lara Croft redt de wereld maar liefst twee keer
Lees ook:De Wayan broers zijn duivels slecht.
Lees ook:Back to the Future-avond op Veronica
Lees ook:Eiland wil naam terug na films van Clint Eastwood
Lees ook:Op reis met George W. Bush

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.