Going down met View from the Top.

Een uitgangspunt voor een romantische komedie zou in ieder geval moeten zijn dat ie of romantisch of komisch is. Een combinatie van die twee zou een geheide winnaar opleveren. Een probleem heb je als je film als romantische komedie te boek staat, maar dat ie noch romantisch is, noch komisch. Sterker nog, ik noem dat bezoedeling van het genre. Noem het dan een flauwe rotfilm, dat dekt de zaak tenminste.

 

Die eer valt View from the Top ten deel. Een van de flauwste, langdradigste en slechtste romantische komedies ooit gemaakt. Het verhaal gaat over een provinciaaltje (Gwyneth Paltrow) die verder kijkt dan haar dorpsgrens. Londen, Parijs, Tokyo, dat soort plekken wil ze zijn. En hoe bereik je dat als ambitieuze vrouw? Manager van een internationaal bedrijf? Een wereldreis maken met alleen je gezonde verstand als raadgever? Nee, nee, dat doe je door stewardess te worden. Je ziet de wereld door koffie te serveren en de kots van dronken Engelsen op te ruimen. Nou, die weg om stewardess te worden is niet gemakkelijk. Nee, je komt duizenden andere meisjes tegen die hun school hebben afgemaakt. Tenminste, in View from the Top lijkt het alsof een mavo-diploma al een overbodige luxe is voor een stewardess. Hebben jullie al iets komisch opgemerkt? Misschien iets romantisch? Nou, dat romantische komt dus omdat ze op iemand verliefd wordt. Dus. Maar goed, clichees genoeg, humor tekort en romantiek op een laag pitje.

Ik weet dat ik wel erg negatief lijk de laatste tijd, maar dat komt simpelweg omdat daarom gevraagd wordt door de desbetreffende films. Je moet de dingen bij de naam noemen, heb ik altijd geleerd. Dus poep is poep, en troep is troep. En View  from the Top is beide. De film is om 20:30 te zien op RTL 5.

Lees ook:View From the Top is en niet grappig en niet romantisch
Lees ook:Tarantino: ”Gwyneth Paltrow niet trampy genoeg”
Lees ook:Ook een romantisch komedie kan leuk zijn (maar deze niet).
Lees ook:Jennifer Aniston maakt de foto perfect
Lees ook:Meg Ryan overdosis op Net 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.