Tarantino krijgt sneer van Sophia Loren

Quentin Tarantino beweerde vorige week in Cannes nog heel stoer dat de Italiaanse cinema dood is. Tenminste, hij was verbijsterd over de staat van de Italiaanse filmindustrie. De 72-jarige Sophia Loren heeft hem nu, volgens mij terecht, een weerwoord gegeven: ,,Hoe durft hij, hoe durft hij te praten over de Italiaanse cinema terwijl hij niets weet over Amerikaanse cinema.'' Ach, dat is natuurlijk niet helemaal waar, maar Tarantino moet zich gewoon met zijn eigen films bemoeien. Met Pulp Fiction heeft hij dat trouwens prima gedaan. Deze cultklassieker is vanavond te zien.

Pulp Fiction is zo'n film die langzaam op gang kwam. Ik vraag me af hoeveel mensen deze klassieker in de bioscoop hebben gezien. ik denk niet erg veel, de meeste fans hebben de film op tv of via de video gezien. De kracht van de film zit 'm in drie elementen. Ten eerste de vertelstructuur. Zes op het eerste gezicht totaal verschillende verhaallijnen worden non-lineair vertelt, zodat je je in eerste instantie afvraagt waar dit allemaal toe leidt. in andere films zou deze 'wanorde' tot verveling kunnen leiden, iets wat bij Pulp Fiction totaal niet het geval is. Ten tweede zijn de karakters ijzersterk. Elk personage heeft iets eigens waardoor je ze blijft herinneren. Vincent Vega, Jules, Marcellus Wallace, Mrs. Mia Wallace, Winston Wolf, die schieten me even snel te binnen en ik heb Pulp Fiction al een tijd niet gezien, moet je nagaan hoe ze blijven hangen. Ten derde de dialogen. Iedereen heeft weleens iemand op een feestje meegemaakt die spontaan de Ezekiel 25:17-monoloog van Jules begon uit te schreewen. Het is gewoon erg leuk om de gedachtespinsels van deze vreemde figuren, of van Tarantino, te horen.

Pulp Fiction komt om 22:30 op Veronica. 

Lees ook:Ook Almodovar bekritiseert Tarantino
Lees ook:Pulp Fiction, niet meer aankomen.
Lees ook:Ode aan Blaxploitation in Jackie Brown.
Lees ook:Wat lekkere Kill Bill-trivia.
Lees ook:Dit moet je weten over Kill Bill

5 reacties op “Tarantino krijgt sneer van Sophia Loren

 1. Jellert

  Sophia Loren moet haar muil houden en haar kleren ook voortaan aan, brrrrr.

    /   Beantwoorden  / 
 2. henk

  Pulp Fiction vind ik één van de enkele enorm overgwaardeerde films uit de IMDb top 250. Ik heb mij 2,5 uur kapot verveeld bij het kijken van die film, maar toch wilde ik hem een keer helemaal zien. Knappe vertelstructuur? Enkel omdat ze om de paar minuten weer verder gaan met een ander verhaal?

    /   Beantwoorden  / 
 3. Mioch

  Mensen die film uit elkaar trekken in elementen zuigen ENORM.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Red

  Mensen die het Ezekiel-zinnetje op kunnen dreunen zuigen nog veel meer…

    /   Beantwoorden  / 
 5. Visje

  Het is me echt nog nooit, maar dan echt nog nooit gelukt om wakker te blijven bij dit prul.
  Ik heb ondertussen 5 keer geprobeerd om het einde te halen, maar no sigar….

  Alleen een sterke cast maakt echt de film niet, en als regisseur een naam opbouwen is niet voldoende om succes te hebben met elke film die je maakt. Reservoir dogs was goed, Kill Bill begon al snel te vervelen, ookal was het wel apart om eens gezien te hebben. Pulp Fiction is niets meer dan een over gewaardeerd gedrocht.
  Ik vrees het ergste voor Grindhouse.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.