Pulp Fiction, niet meer aankomen.

Er zijn van die films, die passen precies in die tijd en op die plaats. Er zijn soms van die films, iedereen kent ze en de dialogen zijn een gegarandeerde hit op elke fuif en feestpartij. Er zijn van die films, daar valt niets meer aan toe te voegen. Er zijn van die films,die boeiend blijven, hoe vaak je ze ook ziet. Klassiekers en moderne klassiekers, dat is de categorie waarover we het hebben. Niet meer en niet minder. Pulp Fiction (1994), geregisseerd door Quentin Tarantino, zal over 50 jaar nog als baanbrekend te boek staan.

 

Over een film als Pulp Fiction iets schrijven, is lastig. Geef mij maar een obscure Duitse kinderfilm of een jaren vijftig western. De kracht van Tarantino is om onverwachts uit de hoek te komen. Ten eerste met het verhaal. Maar ook met de acteurs. John Travolta was al ruim over de top, sterker nog hij zat een beetje te koekeloeren in het dal, toen Tarantino hem voor Pulp Fiction vroeg. Hetzelfde geldt voor Ving Rhames en Uma Thurman.

Sorry, het is erg afgezaagd, maar 1 dialoogje dan:

The Wolf: Jimmie, lead the way. Boys, get to work.
Vincent: A please would be nice.
The Wolf: Come again?
Vincent: I said a please would be nice.
The Wolf: Get it straight buster – I'm not here to say please, I'm here to tell you what to do and if self-preservation is an instinct you possess you'd better fucking do it and do it quick! I'm here to help – if my help's not appreciated then lotsa luck, gentlemen.
Jules: No, Mr. Wolf, it ain't like that…
Vincent: I don't mean any disrespect, I just don't like people barking orders at me.
The Wolf: If I'm curt with you it's because time is a factor. I think fast, I talk fast and I need you guys to act fast if you wanna get out of this. So, pretty please… with sugar on top. Clean the fucking car!

Vanavond om 22:15 op RTL5 de topper van de hand van de meester: Pulp Fiction.

Lees ook:Tarantino krijgt sneer van Sophia Loren
Lees ook:Ode aan Blaxploitation in Jackie Brown.
Lees ook:MTV gaat op de filmtoer met Killing Zoe
Lees ook:Dit moet je weten over Kill Bill
Lees ook:Wat lekkere Kill Bill-trivia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.