Geld-koe Harry Potter.

De wereld van Harry Potter is voor mij een maagdelijk universum. De kinderboeken, waarvan zelfs volwassenen met trots zeggen dat ze er een helemaal uit hebben gelezen, zijn nog nooit door mij aangeraakt. Wat er zich precies afspeelt in het leven van Harry? Het zal me een dikke Zwerkstein-worst wezen. Het enige dat nog enige interesse in die bijdehande koter in me kan opwekken zijn de verfilmingen. En toch, heb ik nooit een hele Harry Potter-film kunnen afkijken.

 

Verder dan twintig minuten ben ik niet gekomen. Het was me allemaal iets te veel van het magische. Kinderen, geniet ervan, maar ik laat deze trend aan me voorbij gaan. Inmiddels zijn er geloof ik vier films over kleine Harry verschenen, en zijn er twee in de maak. De eerste ging over een Philosopher's Stone, wat het ding inhoudt, vraag het me niet, maar het is een reden voor Harry Potter om in actie te komen. Wat ik wel weet is dat Harry veel geld in het laatje van de kindervrienden van Warner Bros heeft gebracht. De totale opbrengst van de vier films ligt op meer dan 3,5 miljard dollar.

Vanavond wordt Harry Potter and The Philosopher's Stone (2001) om 20:30 uitgezonden op SBS6.

Lees ook:Duitse Harry Potter-fans opgelet.
Lees ook:Olsen Twins verslaan Harry Potter.
Lees ook:Harry Potter ontdekt een kamer vol geheimpjes
Lees ook:Daniel Radcliffe voorspelt dood Harry Potter
Lees ook:Harry Potter wordt al echt een grote jongen!

4 reacties op “Geld-koe Harry Potter.

  1. Schalenbourg Paul

    Dat Hollywood Potter ontdekt heeft en zo een nieuwe goudader kan exploiteren is onweerlegbaar. Het zegt meer over de vaardigheid van hun koopmansgeest dan over het filmisch genoegen dat zij genereren. Die Potterfilms zijn inderdaad best te mijden. Toch gaat er van de meeste Potterboeken een magie uit, die de aandacht van de jeugdige lezers verdient. En ik geef het toe: als volwassene heb ik mij ook vergrepen aan deze minderjarige boeken. Hier geldt alleszins: het boek is beter dan de film.According to my opinion.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Mylène

    Beste Joost, je zegt dat je nog nooit een boek van HP hebt gelezen, maar als ik jou was, zou ik ze toch maar snel kopen. Want inderdaad zoals Paul het al zegt, de boeken zijn veeel beter dan de films, en er zit ook meer humor in. Ikzelf ben nooit verder gekomen dan de 1e film, ik vond hem namelijk tegenvallen in vergelijking met het boek. Maar ja ieder zijn eigen mening :P

      /   Beantwoorden  / 
  3. Joost

    Na deze hartverwarmende reacties rest mij niets anders dan naar de boekhandel te rennen en me te laten meevoeren in de wereld die Harry Potter heet. Ik ben om.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Ben

    Ach, deel 2 en zeker deel 3 zijn als film prima te pruimen. Tegen die twee steek 1 naar mijn mening wat schril af. Maar evengoed zijn de boeken beter. Zoals bijna altijd met verfilmde boeken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.