I Downloaded A Ghost? Ja ja, tuurlijk.

Het moment dat je voelt dat je oud wordt, kan heel plotseling komen. Een jongetje in de tram dat voor je opstaat kan al de aanleiding zijn, al hoef je daar tegenwoordig, met die onbeschofte jeugd, niet meer bang voor te zijn. Bij mij is de titel I Downloaded A Ghost (2004) genoeg om visioenen van bejaardentehuizen, incontinentie en rollators te krijgen. Aaaaaaah, ik word oud! Mijn belevingswereld sluit niet meer aan bij de hunne. De generatiekloof is voelbaar en zal de komende jaren alleen maar groter worden. Tenzij ik me verplaats in hun wereld.

 

Maar, dat is zo lastig. De enige film uit mijn jeugd die iets te maken had met computers en een mens was Weird Science (1985). Twee jongens die niet populair waren, konden in die film een vrouw uit een computer maken. Het was pure magie! Ze deden wat moeilijks op een toetsenbord. MS-Dos was op alle kracht aan het denken en ineens was ze er. De droom van elke man gemaakt uit pixels. Ik was zes en ervan overtuigd dat ik dit binnenkort ook zou kunnen op mijn 286-er. Maar tegenwoordig is het geen zwart scherm met witte lettertjes en snelle handen op het toetsenbord meer. Nee, personen worden tegenwoordig gedownload. Zo gaat dat.

De familiefilm (!) I Downloaded A Ghost komt vanmiddag om 16:10 op RTL 7. De twaalfjarige Stella download via internet een geest die problemen heeft. De kleine meid helpt de geest in nood natuurlijk.

Lees ook:Ik wil me niet identificeren met computernerds
Lees ook:Uit de oude doos: special effects.
Lees ook:Christina Applegate is mijn gedroomde babysitter.
Lees ook:E.T. breekt al onze harten met zijn platte neus.
Lees ook:Keanu Reeves in zijn jonge jaren in Point Break.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.