Ik wil me niet identificeren met computernerds

Ik ben allergisch voor films met een zogenaamde hippe titel. Hippe titels horen niet bij goede films. Die dragen namen als Gladiator, Titanic, of The Good, The Bad and The Ugly: rauw, to-the-point en een hoog die-wil-zien-gehalte. I Downloaded A Ghost, of The Hacker, of You've Got Mail klinken niet stoer en rauw. De namen klinken alsof ze door een of ander reclamebureau, waar mannen met zwarte monturen, rode Dockers-broeken en rose Tommy Hilfiger-hemden al levellend en sparrend op oranje Fatboys zittend, zijn verzonnen. De hoofdpersonages lijken me geen helden te zijn, maar dikbebrilde nerds zonder leven. Als je ervan uitgaat dat een deel van de aantrekkingskracht van film 'm zit in de identificatie, wil ik dat gewoon niet. Ik wil me niet identificeren met een nerd achter een computer! Ik ben er wel een, maar confronteer me er niet mee, wil je. Een kleine aanloop naar de opmerking dat ik de film You've Got Mail (1998) daarom nog nooit gezien heb. En omdat het een romantische komedie is. En omdat Meg Ryan erin meespeelt. Verder gaat het goed met me, danku. You've Got Mail komt om 20:30 op Net5.

Lees ook:Welke is het beste: het origineel of de remake?
Lees ook:Jessica Alba wil stoer zijn, niet mooi
Lees ook:Een Big Mac. Oh, ennuh, Supersize Me meteen even.
Lees ook:Filmagenda dinsdag 17 juni
Lees ook:Nigeriaanse spammers doen Three Kings na.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.