Kevin Spacey wil The Big Kahuna worden.

The Big Kahuna (1999), ik had er nog nooit van gehoord. Maar de recensies lezende ben ik toch nieuwsgierig geworden. Waarom? Het schijnt dat de hele film zich afspeelt in een dezelfde hotelkamer. En dat is denk ik ook meteen het probleem van The Big Kahuna. De film is gebaseerd op een toneelstuk en de vraag rijst meteen hoe ver je wil gaan om die sfeer naar het filmdoek te brengen.

 

Persoonlijk vind ik dat je een film niet kunt opnemen op één locatie. Wie dat wil zien, moet inderdaad in het theater zijn. Het medium film geeft zoveel meer mogelijkheden dat het bijna een belediging is om daar geen gebruik van te maken. Daarnaast denk ik dat iemand niet anderhalf uur geboeid naar zo'n film kán kijken. De verwachtingen bij het kijken naar een film zijn gewoon anders, in het theater bereid je je erop voor. ok, nu terug naar The Big Kahuna. Drie zakenmannen zitten op een hotelkamer. Larry (Kevin Spacey) is net getrouwd, Phil (Danny DeVito) gescheiden en Bob (Peter Facinelli) denkt vooral aan zijn carrière. De gladde jongens spreken zich de avond voor een belangrijke conventie kritisch uit naar elkander. De acteurs zijn goed, dus ik ben benieuwd of The Big Kahuna, wat trouwens slang is voor 'de grote baas', me kan overtuigen.

De film is vannacht om 00:35 te zien op BBC2. 

Lees ook:Kevin Spacey is een grote leugenaar
Lees ook:Larry Flint neemt het op tegen de rest van de wereld
Lees ook:Voor de gek gehouden in The Usual Suspects
Lees ook:Fiorentino is een moeilijke meid.
Lees ook:Grease brengt die goede, ouwe tijd in je huiskamer.

Eén reactie op “Kevin Spacey wil The Big Kahuna worden.

  1. Marcel

    Mischien niet voor de hand liggend om een film af te laten spelen op één enkele locatie, maar films als 12 Angry Man of Tape bewijzen mijns inziens het tegendeel, dat het niet zou werken voor het format film.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.