Deze week: kleine en grote rampen.

Alle niet te missen films van deze week op een rijtje.

In 1997 kwam Abre Los Ojos uit, een uiterst intelligente psychologische thriller van de Spaanse regisseur Alejandro Amenábar. Vijf jaar later werd deze film door Cameron Crowe geremaked onder de naam Vanilla Sky, met Tom Cruise en Penelope Cruz in de hoofdrol. Hoewel de Spaanse versie iets meer ruimte openlaat voor eigen interpretatie, is de remake spannend en vragen oproepend. Typisch zo'n film om over na te praten. 

Op donderdag wordt maar weer eens O Brother, Where Art Thou? uitgezonden. Ik had liever dat er eens een iets oudere film (Blood Simple, The Hudsucker Proxy of  Barton Fink) van de Coen-brothers uitgezonden zou worden, maar ach, O Brother is zeker zo leuk. De verhaallijn is gebaseerd op de Griekse mythe van Odysseus, waar iedereen uiteraard bekend mee is. Naast dat de beelden en het verhaal zo goed zijn, kan hetzelfde over de muziek worden gezegd.

En dan op vrijdag wat simpel Hollywood-geweld. The Day After Tomorrow gaat over onze wereld die een grote stortvloed aan water, afkomstig van gesmolten ijskappen, moet verwerken. Een ouderwetse rampenfilm dus, zo hoort dat Hollywood, way to go. The Day After Tomorrow is simpel, maar gewoon goed gemaakt en ik geloof niet dat iemand zich zal vervelen tijdens het kijken ervan. 

Lees ook:Deze week: het gewicht van onze ziel.
Lees ook:The Day After Tomorrow maakt rampen aangenaam
Lees ook:Onze aarde gaat ten onder in The Day After Tomorrow
Lees ook:Klassieke les in O Brother Where Art Thou.
Lees ook:Nigeriaanse spammers doen Three Kings na.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.