Deze week: puberale spinnen.

Wat is er deze week allemaal voor moois te verwachten op uw en mijn teevee? Nou, aanstaande vrijdag is de superheld Spiderman te zien. Deze verfilming van de overbekende comic verraste me. Waar je normaal gespierde mannen met stoere praatjes in superheldenfilms ziet, was Spiderman een schriel pubertje met liefdesproblemen die niet goed wist wat te doen met zijn nieuwverworven krachten. Erg verfrissend en ik kijk dan ook uit naar het derde deel dat deze zomer uitkomt.

Mijn tweede tip voor deze week is The Russian Ark, op zaterdag te zien. Deze film van Aleksandr Sokurov zorgde voor enge opwinding bij de release in 2002 omdat hij in één take is opgenomen. Tenminste, dat wordt beweerd. Ik geloof dat ik een aantal momenten zag waarin gemonteerd is, maar dat kan de pret niet drukken. Het resultaat is uniek en erg leuk om een keer te zien, hoewel de film zelf ietwat aan de saaie kant is.

Mijn laatste tip voor deze week is een kinderfilm. In Oranje komt op zondagmiddag op Nederland 3. Uiteraard zal ik dan meer bezigzijn met de ontknoping van de Eredivisie dan met deze voetbalfilm, maar ja, ik heb hem ook al gezien. Voor alle anderen: het leven draait om keuzes. In Oranje is een erg symphatieke en emotionele film, die wat mij betreft maar weer eens aantoont dat Wij Hollanders erg bedreven zijn in het maken van prima kinderfilms. 

Lees ook:Bud Spencer, Terrence Hill en Dennis Rodman vanavond bij u in de woonkamer.
Lees ook:X-Men veroveren de wereld.
Lees ook:Tobey Maguire moest overgeven toen hij naakt was met Liv Tyler.
Lees ook:The Lord of the Rings als nieuwe kersttraditie
Lees ook:Deze week: Kippetjes willen weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.