Terugblik: Ocean’s Eleven was er bijna.

De miljoen kijkers zijn bijna gehaald. Bijna, maar nog niet helemaal. Ocean’s Eleven, de best bekeken film van deze week, wist meer dan 940 duizend landgenoten en andere menselijke vormen te boeien. Een grote film met grote namen trekt gewoon veel publiek. Je kunt wel elke dag Volcano met Tommy Lee Jones programmeren, maar dat werkt niet. Een signaal aan de omroepen: durf meer te investeren in goede films. Het kost iets meer geld, maar je krijgt er gewoon een hoop kijkers voor terug. Trouwens, niet investeren in films, maar een woensdagavond = emo-avond inlassen wil ook wel lukken. The Elizabeth Smart Story, de woensdagavond-film van RTL4, trok 858 duizend kijkers.

 

De Bondmaand is een gouden greep gebleken voor Veronica. Mensen zijn blijkbaar steeds dezelfde truukjes van 007 nog steeds niet moe. Donderdag trok Goldfinger 447 duizend kijkers, Diamonds are Forever wist op dinsdag 567 duizend mensen naar de buis te lokken en op maandag deed Moonraker het ook niet slecht met 565 duizend kijkers. Ook Pulp Fiction trekt toch nog 357 duizend kijkers, niet al te slecht voor een film die al 45 keer is uitgezonden. De grote verliezer van gisteravond was Kandahar, toch een vrij grote filmhuis-film. De film, die om half twee ’s nachts begon, wist slechts 36 duizend mensen te boeien. Zielig, andere woorden heb ik er niet voor.

Lees ook:Terugblik: Spielberg is een loser!
Lees ook:Terugblik: Will Smith blijft hot.
Lees ook:Afgelopen week:Harry steelt de show.
Lees ook:Terugblik: Charlie blijft kijkers trekken.
Lees ook:Terugblik: de maandag scoort.

3 reacties op “Terugblik: Ocean’s Eleven was er bijna.

  1. Anonymous

    Ik heb woensdag genoten van de film op RTL4, ik snap niet dat iedereen zegt dat die films honderd keer worden herhaalt en dat het ook nog slechte films zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Joost

    Sorry Anonymous, maar die films zijn nou eenmaal gemaakt om emoties los te maken. En vaak gebeurt dat op zo’n goedkope manier dat het niet meer geloofwaardig is. Niet iedereen kan daar tegen. Ik in ieder geval niet.

      /   Beantwoorden  / 
  3. BahBah

    niet dat ik wakker lig van de keuze van Veronicaprogramma’s, maar liever 700 X 007
    dan tijdens het zappen weer menselijke rollades in de touwen, geschoren lelijke beavershots (het totaal niet geyle sexetera met die playboy-jongens) of de zoveelste patserbak of een-of-ander pokerspel te zien.
    Laat staan een ‘n**k eens een ander leeghoofd op een palmboomeiland’-achtig programma. ik lach me dood.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.