Top 25 Beste Actiefilms ooit

'Best of'-lijstjes, ik ben er gek op. De waarde ervan is nihil, maar het is zo leuk om het eens cq. oneens te zijn met de maker van deze lijstjes. ,,Waarom staat deze er niet in? En wat doet die film daar nou weer?'' Dus, maar weer een lijstje, Entertainment Weekly is beroemd om zijn lijstjes en deze maand werden de Top 25 Beste Actiefilms bekend. Opvallend is dat er niet zoveel films van voor de jaren 80 instaan, én dat Nederland door maar liefst twee regisseurs gerepresent wordt: Robocop van Paul Verhoeven op nummer 14 en Speed van Jan de Bont op nummer 11. De nummer 5 tot 1: 5. The Matrix; 4. The Road Warrior; 3. Raiders of the Lost Ark; 2. Aliens en de nummer één is Die Hard. Dit riekt naar belangenverstrengeling in de week dat het vierde deel van Die Hard is uitgekomen. Maar wat doen Kill Bill: Vol. 1, The Bourne Supremacy en The Incredibles in deze lijst? Voor een van deze films had op z'n minst één film van Steven Seagal in de lijst moeten voorkomen. Steven, laat ze vanavond in Under Siege 2 maar eens waarom jij die eer had verdiend.

Want Steven Seagal kan alles. Hij kan niet alleen vechten en schieten zoals elke huis-, tuin- en keukenactieheld, maar hij is daarnaast zwaar filosofisch. Deze jongen weet van feng shui, ying en dus ook yang. Die diepgang die Seagal heeft, zie je tegenwoordig niet meer bij de gemiddelde Hollywood-krachtpatser. Under Siege 2: Dark Territory (1995) is Steven Seagal weer niemand minder dan Casey Ryback. Hij is met zijn nichtje per spoor onderweg naar een begrafenis als het gedonder begint: een stel terroristen kaapt de trein. Zij krijgen daardoor een nucleaire satelliet in handen. Slechts één man kan de US of A helpen: Casey Ryback.

Under Siege 2: Dark Territory komt om 20:30 op SBS 6. 

Lees ook:Direct-to-video wonder Steven Seagal
Lees ook:Van Steven Seagal is niet gemakkelijk af te komen
Lees ook:De 10 meest gevaarlijke vrouwen van Hollywood
Lees ook:De 100 Slechtste Films Ooit
Lees ook:Anaconda in de Top 3 Slechtste Films Ooit!

5 reacties op “Top 25 Beste Actiefilms ooit

  1. Lesley

    Ik kan mij ook helemaal niet in dit lijstje vinden maar goed wie zegt dat dit de 25 beste films ooit zijn…

      /   Beantwoorden  / 
  2. jan

    nou ik vind dat die films helemaal niet zo goed is ik vind dat oerotrip er wel bij mag en alle delen van fast and the fourius

      /   Beantwoorden  / 
  3. Zorro

    Flikker op met je fast and the furious troep man! En eurotrip? Ben je helemaal achterlijk?

      /   Beantwoorden  / 
  4. jesse

    aliens alleen
    alien vs predator series zijn de bom.
    die hard 4 verdient #1 wel

      /   Beantwoorden  / 
  5. Dennis

    inmiddels wel een oud lijstje, is er al een nieuwe?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.