Soderbergh pakt groots uit met Ocean’s Eleven.

Steven Soderbergh is een regisseur die de zaakjes goed voor elkaar heeft. Ongetwijfeld heeft hij een mooie vrouw, vanwege zijn uiterlijk niet zijn geld, een prachtige villa en twee golden retrievers. Daarnaast kan Soderbergh de films maken die hij zelf wil. Dat lijkt logisch, maar in Hollywood danst 99 procent, volgens de laatste peilingen van Maurice de Hond, van de regisseurs naar de pijpen van de geldschieters, de producenten. Steven Soderbergh zorgt dat hij afspraken maakt zodat hij naast de grote publieksfilms ook wat kleinere, persoonlijkere films kan maken. Slimme jongen, toch!

 

Even wat voorbeelden. Na Out of Sight (1998), een vermakelijke film met Jennifer Lopez, maakte Soderbergh het veel minder toegankelijke The Limey (1999), een geniaal werk. Daarna kwam de publiekstrekker Erin Brockovich (2000) met allemansvriendinnetje Julia Roberts in de bios. En nog twee kaskrakers, Traffic (2000) en Ocean's Eleven (2001). Om vervolgens weer met twee kleinere productie's te komen, Solaris (2002) en Full Frontal (2002). Vrij bijzonder, dacht ik zo. Zowel het grote publiek als het meer kritische arthouse-publiek te vriend houden. Hij is nu bezig aan twee films over het leven van Che Guevara.

Vanavond is om 20:30 op SBS6 Ocean's Eleven (2001) te zien. De film wordt bevolkt door een sterrencast met namen als Brad Pitt, Julia Roberts en George Clooney. Een crimineel wil de onmogelijke klus klaren om een kluis in Las Vegas leeg te halen. Daar bij heeft hij zijn vriendjes nodig. Met Ocean's Eleven kom je de avond wel door, maar verwacht er niet teveel van, want Soderberghs' kleinere productie's zijn over het algemeen stukke beter.

Lees ook:Sterren spotten in Ocean’s Eleven
Lees ook:Kinderen Brad Pitt en Matt Damon pesten George Clooney
Lees ook:Pitt, Damon en Clooney met handen in cement
Lees ook:Makke jaren ’50 lammetjes in Mona Lisa Smile.
Lees ook:Filmagenda zondag 9 maart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.