Voor de echte mannen: Dr. No.

Over drie weken gaat de nieuwe James Bond, Casino Royal in premiere. Ik weet niet precies wat voor soort mensen Bond-films goed vinden, maar die zitten vast vol spanning te wachten. Grote discussie is er geweest over de nieuwe hoofdrolspeler. Want, who the fuck is die Daniel Craig nou eigenlijk? Een zoveelste-rangs keuze voor de rol van Bond, want zowel Clive Owen als Ewan McGregor hebben in ieder geval afgezegd voor het spelen van speciaal plisie-agentje. (Trouwens, niet verder vertellen hoor, maar uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat ook Eddy Murphy bedankt zou hebben.) Maar wie is de enige echte James Bond onder al de James Bond-en?

 

Hoewel Sean Connery bij al zijn James Bond-performances een toupet draagt, vinden vrouwen hem sexy. Met name vrouwen van boven de 65 vinden hem een knapperd. Gefeliciteerd daarmee, Sean! Maar hij is wel de eerste Bond. Niet echt sophisticated, een beetje te pauper, maar hij doet zijn best. Persoonlijk vind ik Roger Moore de beste Bond. Moore is een gentleman in every inch, zoals de Fransen dat zo mooi zeggen. Hij ziet er adellijk uit, en hij beweegt en praat ook zo. De meest veschrikkelijke Bond is natuurlijk Timothy Dalton. Wat ziet die man er uitgeleefd uit, met z'n kop enzo. De laatste jaren hebben de Bond-fans, en ik, het moeten doen met Pierce Brosnan. Prima vent, maar roger Moore evenaar je niet zomaar.

Naar aanleiding van een nieuwe bioscoopfilm gaat de marketingmachine op volle toeren draaien. Vandaag komt om 22:50 de eerste Bond, Dr. No (1962), op Veronica. Morgen is op dezelfde zender, maar dan om 20:30 , From Russia with Love (1963) te zien.

Lees ook:Shaken, not stirred maar weer, meneer Bond?
Lees ook:Levensverhaal Roger Moore te koop voor 1 miljoen
Lees ook:Bond-trivia voor de echte fan.
Lees ook:Sir Sean’s Indiana Jones-pak levert 5771 pond op
Lees ook:James Bond goes Dutch.

Eén reactie op “Voor de echte mannen: Dr. No.

  1. Peter

    Da’s ‘n open deur, Sean Connery.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.