Snelle auto’s, mooie vrouwen: 2 Fast 2 Furious.

Tegenwoordig is het ‘pimpen’ niet meer weg te denken uit onze media-samenleving. Alles wat maar enigszins pimp-baar is wordt ook daadwerkelijk gepimpt. Huizen worden gepimpt, honden, personen. En de EO wilde zelfs zo ver gaan om een zwerver te pimpen. MTV’s ‘Pimp my ride’ zette deze trend in. Maar het populaire programma was geen nieuw idee. De serie was namelijk gebaseerd op een film: The Fast and The Furious (2001). TFATF was vernieuwend. Voordat deze film uitkwam werd de hoofdrol niet vaak door auto’s gespeeld (Spielbergs’ eerste succes Duel (1971) komt misschien het dichtst in de buurt).

 

Miljoenen tieners begaven zich naar de bioscoop enkel en alleen om zich te vergapen aan de vette auto’s. Het verhaal was dun, de acteerprestatie’s matig, hoewel het de doorbraak van method actor Vin Diesel was, maar niemand die daar om gaf.

Na de release, en het enorme succes, in 2001 stortte heel de wereld zich op de trend van het pimpen. Er werden games ontwikkeld rondom het racen in gepimpte auto’s, zoals Need for Speed: Underground. Straatraces werden populair. Het pimpen van auto’s werd voor veel jongeren een nieuwe hobby. Twee jaar na TFATF kwam 2 Fast 2 Furious uit, vanavond te zien op RTL5, die hetzelfde probleem heeft als veel vervolgen op succesfilms. Helaas voor de liefhebbers, maar 2F2F haalt het bijlange na niet bij het origineel. Wie er helemaal geen genoeg meer van krijgt. In de bioscopen draait nog steeds het derde deel in de serie The Fast and The Furious: Tokyo Drift.

Lees ook:Tweemaal Paul Walker in The Fast and The Furious en Joy Ride.
Lees ook:Filmagenda donderdag 21 februari
Lees ook:Dat goede oude gevoel van Jackass
Lees ook:Kijk mama, die man heeft een autootje in zijn….
Lees ook:Patrick Swayze deed nog aan snelle actie in Point Break

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.