Tarantino werkt aan spaghetti-western

Quentin Tarantino blijft verrassen. Je kunt zijn films wel of niet goedvinden, maar lef heeft hij wel. Nu probeert de Amerikaanse regisseur weer, na de kung-fu film en de blaxploitation, een genre nieuw leven in te blazen. Op bezoek in Duitsland vertelde Tarantino dat hij nu bezig is aan een WOII spaghettiwestern. ,,Het is een soort van spaghetti western, maar dan tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ik ga het niet zo noemen, maar als ik er een ondertitel voor zou hebben, zou dat 'Once Upon a Time in Nazi-occupied France' zijn.'' Ik moet zeggen, ik ben erg benieuwd. Hoewel ik een van de vele mensen ben die de films van Tarantino altijd wel zien zitten. Vanavond komt er een andere topfilm van zijn hand op tv: Reservoir Dogs (1991).

En wat is er nog over deze film te vertellen? De cultfilm die met terugwerkende kracht meer en meer gewaardeerd werd, is simpel, maar fantastisch. Reservoir Dogs speelt zich grotendeel af op dezelfde locatie, een grote loods, maar de dialogen zijn zo ontzettend goed dat het geen moment verveelt. Tarantino werd er op slag wereldberoemd mee. Een crimineel brengt een groep mannen bij elkaar om een grote roof te plegen. De personages zijn Mr. White, Orange, Blonde, Pink, Brown en Mr Nice. Stuk voor stuk gangsters die hun hersenspinseltjes met elkaar delen onder het genot van een sigaretje, maar ondertussen totaal geen vertrouwen in elkaar hebben.

Reservoir Dogs komt om 23:00 op Veronica. 

Lees ook:Ode aan Blaxploitation in Jackie Brown.
Lees ook:MTV gaat op de filmtoer met Killing Zoe
Lees ook:Ook Almodovar bekritiseert Tarantino
Lees ook:Deze week: uitgesproken gewelddadig
Lees ook:Terug naar de kinderlijke fantasie in Finding Neverland

2 reacties op “Tarantino werkt aan spaghetti-western

  1. alda

    … dit is gewoon een stukje gequote uit een radio interview :) hij zegt dat die film waarschijnlijk zijn nieuwste film wordt, maar hij is opzich al jaren aan t rondlopen met het idee om die film te maken!

      /   Beantwoorden  / 
  2. JAXx

    Inglorious Bastards, dat is al een tijdje de werktitel. Hij is al jaren bezig met het script van deze film terwijl bijv Deathproof echt een tussendoortje was. Kan niet wachten!!!!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.