Duitsland steunt anti-Hitler film Tom Cruise

Eerder deze week was al op filmoptv.blog te lezen hoe Duitsland walgt van de Scientology-kerk waar Tom Cruise lid van is, maar die houding is totaal omgeslagen. Op de website van de Washington Post is namelijk te lezen dat het Duitse filmfonds 4,8 miljoen euro zal geven aan de film waarin Cruise een Duitse officier speelt die wordt geëxecuteerd voor poging tot moord op Hitler. Een van de leden van het filmfonds beweert dat het geld wordt gegeven om de schijn te voorkomen dat Duitsland iets tegen de Scientology-kerk heeft. De Duitse regering ziet Scientology als een sekte die wordt gemaskeerd als een geloof puur om geld te verdienen, een visie die de leiders van Scientology vanzelfsprekend verwerpen. Ik vind het verwerpelijk dat nota bene een Hollywoodfilm een subsidie krijgt dat meer is dan het gehele budget van menig Duits film. En dat alleen maar om geen ruzie te krijgen met mannetje Cruise. Dit mannetje is vanavond te zien in The Firm (1993).

Een film die nog gemaakt werd in Cruise pre-Scientology tijd. Deze thriller is een van de betere John Grisham verfilmingen. Mitch McDeere is een jonge, veelbelovende advocaat. Hij heeft een leuke vrouw en krijgt een baan aangeboden bij een advocatenkantoor in Memphis. Al gauw komt hij erachter dat het niet helemaal pluis is op dat kantoor. Duistere praktijken blijken onder zijn neus plaats te vinden. De FBI wil dat Mitch hen helpt met het oplossen van die praktijken, maar aan de andere kant zet ook de veiligheidsdienst van zijn firma hem onder druk.

The Firm komt om 20:30 op SBS6. 

Lees ook:Grote ophef in Duitsland rond nieuwe film Tom Cruise
Lees ook:John Travolta krijgt ‘Nein, danke’ op Scientology.
Lees ook:Travolta beweert dat ‘Hairspray’ geen gay-film is
Lees ook:47 procent Duitsers vindt Tom Cruise gevaarlijk
Lees ook:John Travolta wil BBC-documentaire over Scientology stopzetten

Eén reactie op “Duitsland steunt anti-Hitler film Tom Cruise

  1. Lamluul

    De dwerg Tom Cruise werd in 1986 lid van de cryptofascistische sekte Scientology dus schrijven dat ‘The Firm’ gemaakt werd in Cruise’s pre-scientology tijd is onzin.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.