Grote ophef in Duitsland rond nieuwe film Tom Cruise

Veel ophef de laatste dagen bij onze oosterburen. Tom Cruise zou namelijk in eerste instantie zijn nieuwe film Valkyrie, over een mislukte moordaanslag op Hitler, niet mogen filmen in Duitsland omdat sommige groeperingen het niet gepast vonden om een Scientology-aanhanger in een nazi-uniform te zien. Nu blijkt dat de film wel opgenomen mag worden, maar niet op de locatie die de makers in gedachten hadden, een militaire gedenkplaats. Dit meldt persbureau Reuters. De Duitse minister van Defensie had eerder deze week gezegd dat er niet gefilmd kon worden op militaire terreinen zolang Cruise de hoofdrol had omdat de acteur nauwe banden heeft met de Scientology-kerk, een religie die de Duitse regering als uiterst discutabel ziet. Die woorden zijn nu door de minister van Financiën rechtgezet. Vanavond is Tom Cruise nog als jonkie te zien in een van zijn eerste rollen in All the Right Moves (1983).

We zien Tom als een jonge vent van in de 20 die nog niet is beïnvloed door rare religieuze bewegingen. All The Right Moves is een film die gaat over het maken van keuzes. Stef (Cruise) woont in Ampipe, Pennsylvania, niet echt de plek waar je de rest van je leven wil doorbrengen. Iedereen in dit kleine stadje wil op de een of andere manier weg. Stef is de aanvoerder van het school footballteam. Zijn coach verwacht met hem grote successen te kunnen boeken, maar Stef heeft eigenlijk heel andere plannen.

All The Right Moves komt om 20:30 op RTL 7. 

Lees ook:Duitsland steunt anti-Hitler film Tom Cruise
Lees ook:47 procent Duitsers vindt Tom Cruise gevaarlijk
Lees ook:Tom Cruise geeft filmkus-lessen aan medespeelster.
Lees ook:Premier Spanje populairdere drinking buddy dan Penelope Cruz.
Lees ook:Tom Cruise is goed in A Few Good Men!

2 reacties op “Grote ophef in Duitsland rond nieuwe film Tom Cruise

  1. Bert

    Cruise in een Nazi-uniform? Ehm, hij speelt een vrijheidsstrijder :)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Joost

    Dat klopt niet. Cruise speelt Claus von Stauffenberg, een Wehrmacht-officier die in eerste instantie met het regime van Hitler instemde, maar naarmate de oorlog vorderde een afkeer kreeg van de nazi-praktijken. Hij pleegde verzet door zich juist als nazi-officier voor te doen, maar ondertussen bezig te zijn met het onderuithalen van Hitler. Dus wel vrijheidsstrijder, maar ook in het uniform van een Wehrmacht-officier.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.