Stephen King uiterst tevreden over verfilming van 1408

Het is vanavond Stephen King-night bij RTL 7. En die is niet lastig om vol te krijgen, want er zijn inmiddels al tientallen horrorfilms en thrillers verschenen die gebaseerd zijn op de boeken van King. Sommige films zijn beter in kwaliteit dan andere, iets waar de schrijver zelf het roerend mee eens is. Hij vond de manier waarop Stanley Kubrick zijn boek The Shining verfilmde bijvoorbeeld verschrikkelijk en heeft zich ook openlijk tegen deze versie van zijn verhaal afgezet. Over de verfilming van 1408 door Mikael Hafstrom is King dan weer wel tevreden. The horrorthriller et John Cusack en Samuel L. Jackson gaat in Nederland in augustus in première. Regisseur Hafstrom was in ieder geval erg blij met King's goedkeuring: ,,King was erg blij met de film, kan ik opgelucht zeggen. Wanneer je een boek verfilmt, speciaal van een schrijver als King, is het erg belangrijk dat hij het ermee eens is. Hoewel de film een langer verhaal is, zijn we trouw gebleven aan de ziel van de short-story.'' Vanavond zijn twee van King's beste verfilmingen te zien: eerst Christine (1982) en dan Carrie (1976).

En in tegenstelling tot vele andere verfilmingen zijn deze twee erg goed. Christine is geregisseerd door horrorregisseur John Carpenter en de hoofdrolspeler is…een auto. Een Plymouth Fury uit 1958 welteverstaan. Nou geef ik niets om auto's, maar Christine is erg speciaal. De auto heeft namelijk een speciale uitwerking op de persoon die haar opknapt, die begint zich een beetje raar te gedragen.

De tweede film van vanavond is Carrie, geregisseerd door Brian De Palma. En in deze film is het niet een auto, maar een pubermeisje dat vrij doordraait. Ze wordt namelijk niet helemaal geaccepteerd door haar schoolmaatjes en hop, mevrouwtje is aggressief.

Christine komt om 20:30 op RTL 7 en Carrie om 22:45. Veel griezelplezier! 

Lees ook:Johnny Depp toont ons zijn Secret Window
Lees ook:De mindere dagen van Johnny Depp
Lees ook:MTV gaat op de filmtoer met Killing Zoe
Lees ook:De controverse rond The Choirboys.
Lees ook:De slechtste fooi-gevers van Hollywood

2 reacties op “Stephen King uiterst tevreden over verfilming van 1408

  1. Lieke

    Wanneer komt 1408 in Venray in de bioscoop?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Joost

    Ik even voor je gebeld, en ik moet je helaas teleurstellen. In Venray kun je de komende tijd wel naar de volgende films: http://www.luxorvenray.nl/index1.htm (inclusief vervelend achtergrondmuziekje). Ik hoop dat je toch nog een leuke avond zult hebben.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.