Animatiefans let op! Shrek 2 en Ice Age op de buis vanavond.

Deze vrijdagavond wordt smikkelen voor zowel de filmfan als de animatiefreaks. Waar SBS6 en RTL4 normaal gesproken vechten om de kijkers voor hun ijsspektakels, doen ze dat nu om de filmfans. SBS6 zendt Shrek 2 uit, RTL 4 komt met Ice Age. Niet echt slim en/of publieksvriendelijk om de films tegenover elkaar te programmeren. Ik zet mijn geld in ieder geval op SBS.

Shrek 2 (2004) is het succesvolle vervolg op, je mag 1 keer raden, Shrek. De film borduurt verder op het succes van het eerste deel. Dus veel woordgrapjes en verwijzingen naar hedendaagse zaken. Dit keer gaan Shrek en zijn geliefde Fiona op weg naar haar ouders om hem voor te stellen. Fiona's ouders weten echter nog niet van de gedaanteverwisseling. Ondertussen laat ook Prince Charming, de beoogde man van Fiona, het er niet bij zitten. Naar het zich laat aanzien komt er nog een derde en zelfs een vierde deel van Shrek in de bioscopen. Overkill? Misschien, maar het blijft leuk.

Datzelfde is te zeggen over Ice Age (2002), een iets oudere film dan Shrek 2, maar eveneens erg sympathiek. De leuke karakters maken het een feest om naar te kijken, landgenoten. Mammoet Manfred trekt, om de ijstijd te ontvluchten en de warmte op te zoeken, niet zoals alle dieren naar het zuiden, maar naar het noorden. Op zijn trektocht komt hij Sid, een luiaard, en Diego, een sabeltandtijger, tegen. Plotseling vinden ze een mensenbaby die ze terug willen brengen naar de ouders. 

Shrek 2 komt om 20:00 op SBS6, Ice Age is op dezelfde tijd te zien op RTL4.

Lees ook:Shrek’s Prince Charming deed het alleen voor het geld
Lees ook:Shrek is de top in animatie.
Lees ook:Leraar laat bootleg Shrek 3 aan klas zien
Lees ook:Legally Blonde 2 is te rose.
Lees ook:Shrek is in de kerststemming (nu ik nog)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.