Legally Blonde 2 is te rose.

Het eerste deel van Legally Blonde (2001) bracht frisse humor, vrolijke personages en veel rose. Een feel-good movie in het kwadraat, zeg maar. Ok, het hele verhaal was wat kort door de bocht, maar de vrolijkheid spatte van het scherm en het publiek kwam telkens weer met een positieve blik uit de bioscoopzalen. Een sequel kan dan leuk uitpakken. Maar helaas is Legally Blonde 2: Red, White & Blonde (2003) het eerste deel in het kwadraat. En dat is net iets teveel van het goede.

 

Legally Blonde 2 gaat iets te ver. Bij het eerste deel was het op het randje pruimbaar omdat het nieuw en verfrissend was, maar de makers van deel twee hebben dit niet helemaal begrepen. Ze dachten vast dat als we het verhaal nog onwaarschijnlijker, de karakters nog oppervlakkiger en de uitstraling nog roser maken, het publiek wel weer tevreden zal zijn. Maar de hele film is allemaal iets te voorspelbaar. Ik kan me niet voorstellen dat er iemand bestaat die de film ziet en niet telkens al weet wat er gaat gebeuren. En de humor gaat ook vervelen, het is allemaal over the top. Deze keer gaat de blonde Elle Woods (Reese Witherspoon) het opnemen voor de diertjes. Ze is er namelijk achtergekomen dat er dieren worden misbruikt bij het maken van make-up. Tja, ik hou er wel van, die naieve blondjes. Ze besluit dit vanuit het hart aan te pakken en vertrekt naar Washington.

Mensen met een fetisj voor de kleur rose, of  diegenen die gewoon geen leuke avond willen hebben doen er goed aan om op 20:30 af te stemmen op RTL 5.

Lees ook:Zelfs blond kun je aan de top komen
Lees ook:Filmagenda donderdag 28 februari
Lees ook:In the picture: Reese Witherspoon.
Lees ook:Terugblik: de maandag scoort.
Lees ook:De vrije val van Kevin Smith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.