Kriebelende pixels in Antz.

,Een tekenfilm is voor kinderen', is bij enkele onwetende zielen nog steeds de gedachte. Maar die stelling gaat al tientallen jaren niet meer op. Vroeger was het Disney dat leuke kinderfilms als Bambi en Assepoester maakte, maar dat is niets voor een stoere man als ik, dat begrijpen jullie ook wel. Ik heb borsthaar, en zo. Waar de precieze ommekeer plaatsvond, is mij niet helemaal duidelijk, maar ik denk dat het met Toy Story, een Pixarfilm, te maken had. Ineens werd maatschappelijk geaccepteerd dat ook volwassenen een tekenfilm konden kijken. Er is dus nog hoop voor Geert Wilders. Daarna ging het bergop en werden tekenfilms van de ene op de andere recensie animatiefilms. Shrek, Monsters Inc., Ice Age, zijn allemaal erg leuke films waarbij kijkplezier voor het gehele gezin is gegarandeerd.

 

De animatiefilms van tegenwoordig hebben lef. Het zijn geen zoetsappige personages meer, maar pittige karakters die het getekende land bevolken. Met humor waarin een hoop zelfreflectie en ironie zit, hebben veel animatiefilms ook de harten van volwassenen weten te winnen. Een uitspraak als deze uit Shrek: ,,Wow, that was really scary and if you don't mind me saying, if that don't work, your breath will certainly get the job done, 'cause you definitely need some Tic Tacs or something 'cause your breath STINKS,'' zou ondenkbaar zijn in de zoetsappige films die Disney tientallen jaren geleden wist te produceren.

Antz (1998) is vanavond om 20:30 te zien op RTL7. Het is een vermakelijke animatiefilm, met een fantastische stemmencast met onder andere Woody Allen, Sylvester Stallone en Sharon Stone.

Lees ook:Shrek is de top in animatie.
Lees ook:Shrek is in de kerststemming (nu ik nog)
Lees ook:Shrek’s Prince Charming deed het alleen voor het geld
Lees ook:Animatiefans let op! Shrek 2 en Ice Age op de buis vanavond.
Lees ook:Leraar laat bootleg Shrek 3 aan klas zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.