Zoek de juiste Frequency, Gordon

De onvolprezen Gordon zong het al in zijn ongelooflijke hitsingle: kon ik maar even bij je zijn/ik moet nog zoveel aan je vragen/wat doet het ongelooflijk veel pijn/zelfs na die tijd denk ik alleen aan wat ik voel voor jou. Had Gordon indertijd maar een radio als die van John Sullivan in de film Frequency (2000), dan had de zanger niets gehad om over te klagen en was de bevolking van Nederland een klein beetje gelukkiger geweest.

Want Frequency draait om een radio. John Sullivan zit in 1999 in een dip en begint wat met een oude radio van zijn vader te pielen. Zijn vader, de brandweerman Frank Sullivan, is dertig jaar eerder omgekomen toen hij een meisje uit een brandend warenhuis wilde redden. Op een gegeven moment krijgt John contact met ene Frank, en verhip, het is pa, die op dezelfde plek, maar dan dertig jaar terug in de tijd, contact probeert te krijgen met andere mensen. Hoe dit kan, vraag het me niet, maar een of ander natuurverschijnsel zorgt ervoor dat vader en zoon in twee totaal verschillende tijden met elkaar kunnen praten. Dan waarschuwt zoon John zijn vader voor de brand, maar bedenkt niet welke consequenties dat heeft. Het idee achter Frequency is origineel, en de film is prima uitgewerkt.

Frequency komt om 20:30 op Net 5.

Lees ook:Xzibit going to Nam with Oliver Stone
Lees ook:Wat? De moeder van Sylvester Stallone, ja.
Lees ook:Blast from the Past verwondert zich over onze wereld.
Lees ook:De hele familie Penn in At Close Range
Lees ook:Gwyneth helpt pa een handje in Duets.

2 reacties op “Zoek de juiste Frequency, Gordon

  1. Jilles

    Doet me denken aan die film met Sandra Bullock (uit 2006?), daarin communiceren twee mensen uit verschillende tijden via een magische brievenbus. Dan bloeit er een romance op, dat is natuurlijk nog leuker.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Joost

    Ja, dat is waar. Maar een romance tussen een vader en zoon is dan weer niet leuk, dus ik ben blij dat ze de romantiek hebben weggelaten in Frequency. Die film was trouwens The Lake House.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.