Genoeg oorlogsgeweld vanavond.

Vanwege de Dodenherdenking en het feit dat ons gehele landje morgen op de kop af 62 jaar bevrijd is van de Duitsers zijn er vandaag, naast de twee die ik al heb genoemd (Der Untergang (20:05 – RTL5) en Saving Private Ryan (22:30 – Net 5)) nóg meer oorlogsfilms te zien. Raid on Rommel en The Grey Zone op RTL 7, Escape from Sobibor op Tien en La Vita e Bella op Nederland 2.

Van deze vier films is La Vita e Bella ongetwijfeld de beste. Het moet gezegd, veel van de rauwheid die Tweede Wereldoorlogfilms doorgaans hebben, maar het is een frisse film. Roberto Benigni speelt een vader die in een concentratiekamp de gruwelen van de oorlog voor zijn zoontje wil verbergen. WOII is op deze manier nog nooit zo leuk geweest.

The Grey Zone en Raid on Rommel heb ik nog nooit gezien, maar Escape from Sobibor moet je eigenlijk ook zien. De reden: onze enige eigen echte Hollywoodheld Rutger Hauer speelt erin. De film zelf gaat over Sobiboir, een groot concentratiekamp in Polen. Alle gevangen besluiten samen te ontsnappen.

  • Raid on Rommel – 20:05 – RTL7


  • Escape from Sobibor – 20:40 – Tien

  • The Grey Zone – 22:00 – RTL7


  • La Vita E Bella – 00:10 – Nederland 2

Lees ook:WOII door een rose bril in La Vita รจ Bella.
Lees ook:Filmagenda zondag 4 mei
Lees ook:Filmagenda zaterdag 21 juni
Lees ook:La Dolce Vita en de magie van de Trevi-fontein
Lees ook:Erotic Tales: The Dutch Master

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.