Theo kon beter interviewen.

Wat deed jij op 2 november 2004? Ik stond op, kookte een eitje, dat vind ik nou eenmaal lekker. Las mijn krantje en ging toen een beetje door de stad wandelen. Verder bracht ik mijn dag verder totaal zinloos door. Zo'n week later hoorde ik dat Theo van Gogh een week eerder was doodgeschoten. Zoals dat gaat met dode artiesten rijst vooral na de dood hun ster. Kwaliteit is dan ineens niet meer belangrijk en alles wat gemaakt is, wordt in de categorie klassieker geschaard. Maar de films van Theo van Gogh waren helemaal niet zo speciaal, vandaar ook dat telkens als er een film uitkwam, er geen hond naar de bioscoop gaat. Het publiek liegt nooit, zeg ik dan maar.

 

Als hommage aan Theo werd een paar dagen geleden Cool! (2004) uitgezonden. Naast de onbenullige titel, is de film zelf ook vervelend slecht, met ook nog eens een tenenkrommend eind. Voor Cool! was het al geen rozengeur en manenschijn met het oeuvre van Theo. De enige goede film die hij heeft gemaakt is 06 (1994), waarin twee mensen een leven rond telefoonseks met elkaar bouwen. Mijn voorstel is om als hommage volgend jaar zijn films niet uit te zenden. Daar zou de rest van de wereld een stuk blijer van worden. Zend een paar interviews uit, want daar was Theo van Gogh een stuk beter in dan het maken van films.

Vanavond wordt om 20:30 op Nederland 3 Interview (2003) uitgezonden. De doorbraak van Katja als serieus actrice zou het moeten worden. Het eindresultaat is een middelmatige film, waar trouwens in Amerika door Steve Buscime een remake van wordt gemaakt.

Lees ook:Terugblik: de maandag scoort.
Lees ook:Dit moet je weten over Kill Bill
Lees ook:Wat lekkere Kill Bill-trivia.
Lees ook:Deze week: lieve Forrest en een stel lelijke viezeriken
Lees ook:De verloren jeugd in 13 Going on 30.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.