Flauwe humor in The Naked Gun op Veronica

We hebben vanavond geluk dat er zoiets bestaat als de jongste zender van Nederland. Bij Veronica staat namelijk de hele televisie-avond in het teken van The Naked Gun. Tsjongejonge, wat hebben wij een geluk…van zeven tot maar liefst een uur of half twaalf zullen we immers vermaakt worden met de grappen en grollen van Frank Drebin, gespeeld door de altijd bejaard uitziende Leslie Nielsen. Mij persoonlijk kun je niet wakker maken voor een potje Naked Gun kijken, en ik dus nu al verklappen dat ik vanavond niet afstem op Veronica.

Wie daar iets om geeft? Niemand, maar ja, ik ben het in ieder geval kwijt. Een half uur Naked Gun kan ik nog wel aan, en ik zal in die dertig minuten zelfs de neiging moeten onderdrukken om flauw te glimlachen. Maar bijna vier-en-een-half uur Leslie Nielsen? Je moet wel een erg verwrongen beeld van humor hebben om daar ook maar enig plezier aan te kunnen beleven. The Naked Gun is een serie van drie films die uitkwamen tussen 1988 en 1994. De films gaan allemaal over het leven van Lieutenant Frank Drebin, die allerlei doldwaze avonturen meemaakt. Een verhaallijn uitleggen is verder niet nodig, bij elke film is het negentig minuten achter elkaar en in volle vaart flauwe humor.

Dus, The Naked Gun (1988) komt om 19:00 op Veronica, The Naked Gun 2½: The Smell of Fear (1991) is te zien om 20:30 en de avond wordt afgesloten met The Naked Gun 3 1/3: The Final Insult (1994) om 22:00. 

Lees ook:Mijn groeiend respect voor Leslie Nielsen
Lees ook:2001: A Space Travesty. Leslie Nielsen speelt erin.
Lees ook:Hot Shots! is de ultieme spoof.
Lees ook:Top Engelse humor in Shaun of the Dead
Lees ook:Amelie maakt ons allen gelukkig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.