Mel Gibson wil weer een Oscar.

Mel Gibson is hard aan het werk om zijn verminkte imago weer enigszins op de rails te krijgen. Hij raakte in opspraak door twee zaken. In de eerste plaats door zijn film The Passion of the Christ uit 2004, waarin de joden het flink te verduren krijgen. En door een arrestatie voor rijden onder invloed vorig jaar. Niet het misdrijf zelf, maar de uitlatingen van Gibson na de aanhouding verbijsterde vriend en vijand. Gibson maakte allerlei anti-semitische opmerkingen en zei nog even tussen neus en lippen door dat alle oorlogen door toedoen van de joden zijn ontstaan. Een charme-offensief misstaat dan inderdaad niet. Zeker niet met de wetenschap dat de Oscars in aantocht zijn.

 

Want Mel Gibson hoopt een nieuwe prijs in de kast te zetten, naast de Oscar die hij al kreeg voor Braveheart, met zijn laatste film Apocalypto. Dus gaat hij in elk interview diep door het stof en bied zijn excuses duizend maal aan voor de uitlatingen die hij deed. ,,Ik was woedend, dronken en had last van teveel stress,'' verklaarde de acteur aan het weekblad Entertainment Weekly. Nou, met die man zou ik graag een avondje aan de bar gaan hangen, krijg je nog eens wat te horen.

Vanavond is Gibson te zien in zijn meer onschuldige jaren. Na lange tijd droog te hebben gestaan van het grote succes, probeerde hij in 1998 maar weer eens een oude, vertrouwde formule uit. Samen met Danny Glover speelde hij in het vierde deel van Lethal Weapon het politie-duo Riggs en Murtaugh. Ik heb zelf het vierde deel niet gezien, maar de andere dire Lethal Weapon delen wel. Ik moet zeggen, dat twee ook al genoeg zou zijn geweest, en als ik de recensies bekijk, denken anderen daar hetzelfde over. Bekijk de twee piassen vanaf 20:30 op SBS 6.

Lees ook:Mel Gibson heeft toch humor
Lees ook:Het Lethal Weapon concept werkt prima
Lees ook:Lethal Weapon 4 is toch nog best grappig
Lees ook:Filmagenda zondag 25 mei
Lees ook:Veronica goes eighties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.