Police Academy maakt je kapot!

Police Academy (1984) was een erg leuke familiefilm. Een groepje excentrieke leerling-politie agenten werden losgelaten op de straten van Los Angeles. Niemand gaf ze een kans, maar ze lieten de wereld zien wat ze in hun mars hadden. De film was populair. ,Daar kunnen we een slaatje uit slaan,' moet de filmmaatschappij hebben gedacht. En dat deden ze. Na deel één kwam er een tweede deel. En een derde. En een vierde. En een vijfde. En een zesde. En een zevende. Niet alleen het hele concept werd op deze manier verkracht. Maar nog veel erger: levens werden op het spel gezet.

 

Bij de zeven delen doen bijna steeds dezelfde acteurs mee. Alleen Kim Cattrall heeft zich met Sex & The City weten te ontworstelen aan het moeras van Police Academy. De levens van die acteurs zijn kapotgemaakt. Even een inventarisatie. Bubba Smith speelde Cadet Moses Highower, de man met het zachte stemmetje. Hij deed mee aan zes delen Police Academy en tientallen B-films, met andere woorden: een zielig mannetje. De volgende: G.W. Bailey was Captain Harris en speelde in alle zeven de delen en een handvol tv-series. Deze man heeft het nog het moeilijkst met de Police Academy erfenis. Een reactie op de naam Captain Harris: ,,So much for ten years of education, years of training in Shakespeare…being remembered for a dog peeing in your eye.'' Ja, kerel, het leven is geen lolletje. Michael Winslow, Cadet Larvell Jones, maakte de leuke geluidjes in de films. Ook hij speelde in alle delen en in nog wat zielige C-films. Conclusie: de zoveelste mislukkeling uit de Police Academy-cast.

Vanavond is het weer een feest der herkenning. Om 20:55 zendt Veronica de laatste Police Academy, Mission Moscow (1994) uit, en dat op een zaterdagavond.

Lees ook:Samen met Police Academy bergafwaarts
Lees ook:Samen huilen om Police Academy
Lees ook:Police Academy 6 zet de dramatiek voort.
Lees ook:En maar weer een Police Academy
Lees ook:De Police Academy gaat naar Moskou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.