Robert DeNiro verkoopt zijn ziel in Godsend.

Tien is geforceerd bezig zijn hachje te redden, maar met de film die ze vanavond vertonen gaat dat zeker niet lukken. Ik weet niet precies wie de filmprogrammeur is, of dat John eigenhandig de films uitkiest, maar erg lukken wil het allemaal niet. Godsend (2004) is een eersteklas drama. En daarmee bedoel ik niet het drama-genre mee. De film is een schande voor cinemaminnend Nederland.

En dan te bedenken dat een acteur als Rober DeNiro zijn naam aan dit soort films durft te verbinden. Zoals ik eerder ergens las: ,,Robert DeNiro is a greedy bastard,´´ en zo is het maar net. Het uitgangspunt van Godsend is eigenlijk prima, maar de uitwerking is wel van zo'n simpel niveau dat het ongelooflijk is dat zoiets ooit gemaakt mocht worden. Paul en Jessie Duncan (Greg Kinnear en Rebecca Romijn-Stamos) verliezen door een auto-ongeluk hun zoon, Adam een tenenkrommend perfecte kind. Na de begrafenis komen ze een professor tegen die beweert met Adam te kunnen klonen met behulp van zijn DNA. Zullen we doen of niet, blablabla. Uiteindelijk komt er dus een nieuwe versie van Adam op de markt, maar na 8 jaar, dezelfde leeftijd als hij stierf, begint Adam een beetje vreemd te doen. Als gevolg daarvan wordt de kijker opgezadeld met anderhalf uur aan cliché-horror. DNA-experimenten en de invloed ervan op het leven op aarde is een prima onderwerp, maar dan moet je niet zo'n plat product als Godsend maken. De zowel de regisseur als de scenarioschrijver komen op mij over als twee onkundige mannetjes die heel graag een hele enge film wilden maken. Nou, probeer het een andere keer nog eens.

Godsend komt om 20:30 op Tien. 

Lees ook:Adam Sandler laat zijn aloude truukje weer zien.
Lees ook:Hard Eight is een goede gok voor vanavond.
Lees ook:Robert DeNiro viert 64ste verjaardag twee keer
Lees ook:Het harde leven met Hugh Grant
Lees ook:Blast from the Past verwondert zich over onze wereld.

Eén reactie op “Robert DeNiro verkoopt zijn ziel in Godsend.

  1. Roy Elzinga

    Ik vind het volkomen onwaar wat je allemaal zegt over die film.Ik heb die film pas voor het eerst gezien en ik vond hem heel mooi.
    Het verhaal , dat maakt het al spannend , vind ik mooi. En Ik geef de film een 10

    PS: Godsend is een verfilming van een waar gebeurt verhaal ,

    van r.elzinga

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.