Ridley Scott schiet nieuw materiaal voor Blade Runner

Hoe lang kan het maken van een film duren? Nou, in ieder geval minstens 25 jaar, want dat is de tijd die Ridley Scott nodig heeft om zijn meesterwerk Blade Runner af te kunnen maken. Binnenkort is de 25ste verjaardag van de sf-film en Scott heeft speciaal daarvoor nieuwe scenes geschoten met Joanna Cassidy, een van de replicants in de film. Dit is al de tweede nieuwe versie, nadat eerder al een andere director's cut uit was gekomen. Vanavond is een andere klassieker van Ridley Scott te zien, Thelma & Louise (1991).

Thelma & Louise is een klassieke roadmovie.  Daarnaast is het een klassieker omdat het de eerste grote Hollywoodproductie is, waarin Brad Pitt een aanzienlijke rol vertolkte. Thelma & Louise (Susan Surandon en Geena Davis) zijn twee vrouwen die lekker een weekendje willen gaan vissen. Maar na een avondje in een bar loopt het helemaal uit de hand. Een vieze man wordt handtastelijk en waarna Thelma ietwat agressief reageert en de goede man neerschiet. De twee vrouwen slaan op de vlucht, maar ondervinden door het voorval de vrijheid van zelf kiezen wat je nu eigenlijk wil. Een misdaad plegen wordt steeds gemakkelijker. Zij zijn de baas over hun iegen leven. Thelma & Louise is het ultieme gevoel van vrijheid, zoals dat eerder al te zien was in Easy Rider. En het einde…het einde is fantastisch en ontroerend. Zo hoort dat, Hollywood.

Thelma & Louise is om 22:30 te zien op Net 5. 

Lees ook:Ridley Scott: ,,Sci-fi films net zo dood als de western”
Lees ook:Weaver houdt niet van mannen.
Lees ook:Puzzelen op niveau met Matchstick Men.
Lees ook:Aliens brengt actie en spanning in uw huiskamer.
Lees ook:Denise Richards’ Valentijn is allesbehalve romantisch

Eén reactie op “Ridley Scott schiet nieuw materiaal voor Blade Runner

  1. JaXxer

    Tja, Ridley is the master. Prachtige beelden, veel drama, goede aktie. Blade Runner is nog steeds een waanzinnig stukje sci-fi ondanks dat het al best oud is. Vergeet de muziek van Vangelis niet, al vanaf de eerste seconden heeft die je al in z’n greep!!

    Thelma en Louise is ook erg goed. Aanrader voor vanavond!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.