Meryl Streep speelt de dramaqueen Before and After.

Meryl Streep is typisch zo'n actrice die in veel te veel foute films heeft gespeeld. Ze kan best acteren. Ze nam een Oscar mee naar huis voor haar rol in Kramer vs. Kramer, en deed het prima in The Devil Wears Prada, waarvoor ze voor de komende Oscars is genomineerd. Toch heeft ze regelmatig discutabele beslissingen genomen over de rollen die ze speelt. One True Thing, Music of the Heart, Out of Africa, al zou je de films zelf niet kennen, de titels voorspellen al niet veel goeds.

 

Vanavond is Streep te zien in Before and After (1996), een film die toch in dezelfde categorie ingedeeld kan worden. Caroline en Ben Ryan zijn gelukkig getrouwd, ze hebben een zoon Jacob en met zijn drietjes hebben ze het maar fijn samen. Dat was de Before in de titel. Na de After. Er wordt een moord gepleegd en zoon Jacob is als laatste bij het slachtoffer gezien. Hij ontkent iets met de moord te maken te hebben, maar er zijn toch wel veel bewijzen tegen hem. Zijn ouders steunen hem onvoorwaardelijk, maar hun huwelijk lijdt daar onder. Vooral dat laatste zinnetje blijft door mijn hoofd spoken, 'hun huwelijk lijdt eronder', dat zijn toch kwalijke verhaallijnen in mijn ogen. Maar goed, van een lekker potje drama is nog nooit iemand doodgegaan.

Before and After komt om 22:35 op Net 5. 

Lees ook:Films zaterdag 18 augustus
Lees ook:Meryl Streep was niet goed genoeg voor theaterschool
Lees ook:Is Tolstoj de laatste rol voor Sir Anthony Hopkins?
Lees ook:Dennis Hopper: de held van weleer.
Lees ook:Sandra Bullock zit vast in The Net

Eén reactie op “Meryl Streep speelt de dramaqueen Before and After.

  1. Sill

    Ik vond de film erg mooi, met een geweldige cast waarvan ook Streep een pracht rol neerzette. Een film met een typische Amerikaans verhaal erin.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.